Cu de 25 de ani in publicitate, Bogdan Costin, Creative Director la Saatchi & Saatchi + Geeks, si-a luat zborul la Cer
Vineri, 05 Iulie 2024

AdPlayers. Iulian Toma

Daca in urma cu doua saptamani, Bogdan Costin, Creative Director la Saatchi & Saatchi + Geeks, scria pe retelele de socializare, impreuna cu echipa agentiei, despre succesul pe scena Effie Awards al campaniei Ambrosia ,,Fly Away”, la sfarsitul acestei saptamani, 1-5 iulie, aceeasi echipa, care il apreciaza din 2019 pentru suportul oferit la carma creatiei agentiei, scrie despre un altfel de zbor. Colegul si prietenul lor, Bogdan Costin a zburat dintre noi la Cer, in urma unui infarct, la doar 49 de ani de viata.

„Atunci cand creatorul iÅŸi ia o parte din el inapoi. Cu tristeÅ£e anunţăm că Bogdan Costin, colegul ÅŸi prietenul nostru, a plecat dintre noi ieri seară după ce a suferit un infarct miocardic.

Suntem mandri că l-am cunoscut ÅŸi că l-am avut alături. A plecat dintre noi, dar a lăsat in urmă atatea cunoÅŸtinÅ£e, atatea sfaturi, atatea momente in care ÅŸtia cum să ne liniÅŸtească in toată marea de agitaÅ£ie. MulÅ£umim, Bogdan” au scris colegii.

,, Fly Away’’ la Cer, dupa 25 de ani de publicitate

Nascut in 1975 si absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Bogdan Costin a intrat in publicitate la Vitrina Advertising in urma cu 25 de ani, in anul 1999.

Intra in marea scoala a publicitatii de la Bucuresti in 2003 la D’Arcy si mai apoi Odyssey. In 2004, ajunge in atentia lui Adrian Preda, Creative Director la Graffiti BBDO, unde se alatura echipei de creatie a agentiei in 2004 pe pozitia de copywriter. In 2005, este vanat de seful creatiei Leo Burnett, Bogdan Naumovici, unde activeaza timp de un an si mai apoi la 23 Communication Ideas, echipa de creatie unde este senior copywriter timp de doi ani.

Din 2008, devine Head of Copy si mai apoi Creative Director la Tempo Advertising, agentie unde lucreaza timp de aproape trei ani si jumatate.

Din 2012, revine in echipa de creatie a agentiei 23 Communication Ideas conduse de Bogdan Naumovici, unde semneaza campanii de comunicare, alaturi de colegii agentiei, timp de trei ani.

Penultima agentie unde a intrat pentru alti trei ani in echipa de creatie este Geometry Global Bucharest unde a lucrat in perioada 2015-2018.

Din 2019 a condus echipele de creatie Saaatchi & Saatchi + Geeks in pozitia de Creative Director, agentie de unde pleaca premiat in urma cu doua saptamani la Effie cu campania Ambrosia ,,Fly Away” pentru Vola.ro.

La doar 49 de ani de viata, Bogdan Costin si-a luat zborul la Cer dupa ce a scris un Bookvertising de 25 de ani in publicitate.

Dumnezeu sa il odihneasca alaturi de bunii Lui, iar pe familia lui sa o intareasca sa treaca peste greaua pierdere!

Mai mult in Oameni, Festival,

 


PUBLICITATE: