Bergenbier la colectare selectiva in Blaj
Marti, 13 Iunie 2006

Bergenbier la colectare selectiva in Blaj

( AdPlayers.ro Irina Toma irina.toma@adplayers.ro )

Bergenbier va investi 40.000 EURO in colectarea selectiva a deseurilor, la Blaj. Interbrew, cu sprijinul Primariei Municipiului Blaj si S.C. Transport Weber au stabilit un parteneriat prin care initiaza o campanie de colectare selectiva si trimitere spre reciclare a deseurilor de plastic, sticla si hartie

Mihai Ghyka (foto), Director General, Interbrew Romania spune ca „initierea acestui proiect dovedeste implicarea Bergenbier in viata comunitatii din care face parte si asumarea unui rol de promotor de atitudini sociale care au ca scop o viata mai buna pentru oameni. Blajul are o dubla insemnatate: este un oras simbol al Romaniei si orasul nasterii Bergenbier”, conchide Ghyka.

Comunicare implementata de McCann PR

Bergenbier, Primaria Blaj si S.C. Transport Weber au demarat si o campanie de comunicare adresata populatiei Blajului, deoarece, sunt de parere autorii campaniei, modul in care blajenii se vor implica in aceasta campanie este hotarator pentru reusita proiectului.

Campania de comunicare conceputa de Bergenbier este implementata de McCann PR. Comunicarea se face prin bannere locale (in Blaj), materiale informative catre populatia blajeana (direct mailing), afise in instituii, magazine, pub-uri etc. Vor exista in urmatoarele luni o serie de actiuni de implicare a comunitatii, cum ar fi consursuri sportive.

Intrebati de catre AdPlayers despre evolutia proiectului, reprezentantii de relatii publice ai marcii au precizat ca exista aceasta intentie de continuare, Blajul fiind un proiect pilot, deci o platforma de pornire pentru viitor. Se va continua programul de responsabilitate sociala acolo unde este nevoie si mai ales cu ce este nevoie, mai arata oficialii.

Potrivit McCann PR, Blajul devine astfel primul oras din Romania care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program de colectare selectiva a ambalajelor si de reciclare a acestora spre refolosire printr-un parteneriat public-privat. Proiectul initiat de Bergenbier se va desfasura sub sloganul: „Protejeaza natura Blajului! Participa la reciclare!”

Oficialii Bergenbier motiveaza initiativa de a demara acest proiect la Blaj, deoarece Blajul este orasul natal al marcii. Potrivit sursei, Bergenbier, astazi berea numarul 1 in Romania, a fost imbuteliata pentru prima data acum unsprezece ani in Fabrica din Blaj. Prin acest parteneriat, un gest de recunostinta adresat comunitatii din Blaj, Bergenbier investeste in viitorul orasului, protejand cea mai valoroasa resursa a sa: natura.

Colectarea selectiva

Cetatenii Blajului vor avea la dispozitie trei tipuri diferite de containere de reciclare: unul de culoare galbena pentru colectarea plasticului, verde pentru colectarea sticlei si albastru pentru colectarea hartiei si cartonului. Vor exista cinci locatii cheie din Blaj unde se va instala cate un set din aceste containere, astfel incat sa fie accesibile cat mai multor locuitori. Saptamanal, compania Transport Weber, compania de salubritate locala, va colecta aceste deseuri si le va transfera operatorilor industriali spre reciclare.

„Salutam initiativa Bergenbier, unul dintre cei mai prestigiosi parteneri ai Blajului”, afirma Simion Alexandru Bacila, Primarul Municipiului Blaj.“Suntem mandri sa fim primii care implementeaza un astfel de program de colectare si reciclare selectiva, in concordanta cu standardele Uniunii Europene de protectie a mediului, prin care dorim sa oferim un exemplu bun de urmat pentru intreaga tara”, a mai afirmat edilul Blajului.

Bergenbier este un participant activ la viata comunitatii din Blaj, fabrica de bere de aici fiind de 12 ani locul de munca a peste 180 de locuitori ai Blajului, investitiile companiei in fabrica din Blaj ridicandu-se la 21,5 milioane Euro in perioada 1994-2005.

Responsabilitatea refolosirii PET-ului

Reprezentantii motiveaza initiativa pe seama faptului ca piata berii imbuteliata in ambalaj PET a cunoscut o crestere foarte mare in ultimii ani, ceea ce i-a indemnat pe producatorii de la Interbrew la responsabilitatea refolosirii acestui tip de ambalaj, ne-biodegradabil.

Interbrew Romania imbuteliaza in ambalaj de tip PET Bergenbier, Noroc si Löwenbräu. Dorinta companiei, spun reprezentantii companiei, este aceea de a transmite consumatorilor mesajul ca aceste ambalaje pot fi reciclate si ca rezultatul ar insemna pentru fiecare dintre noi un climat mai sanatos, o natura mai nepoluata si economii importante de resurse naturale.

.Bergenbier la colectare selectiva in Blaj

.Bergenbier la colectare selectiva in Blaj


PUBLICITATE: