Proiectul Centenar "Bucuresti 100: Ocupatie, Razboi, Unire" prezinta Capitala viitoarei Romanii in timpul ocupatiei germane din 1916-1918 si a Serbarilor Unirii din 1918
Joi, 13 Decembrie 2018

Credit:  "Bucuresti 100: Ocupatie, Razboi, Unire",
Campanie Outdoor: Obor - Calea Mosilor -  Colentina 

„In cadrul acestui proiect ne-am propus sa abordam intr-un mod atractiv o perioada din istoria Bucurestiului si a Romaniei relativ putin cunoscuta de publicul larg si despre care nu se vorbeste destul, mai ales ca este premergatoare Marii Uniri din 1918: ocupatia capitalei de catre armata germana in timpul Primului Razboi Mondial (1916-1918).” au afirmat pentru adplayers autorii proiectului.

 

adplayers.info

Proiectul "Bucuresti 100: Ocupatie, razboi, Unire" prezinta Capitala Romaniei in timpul ocupatiei germane din 1916-1918 si a Serbarilor Unirii din decembrie 1918

Dezvoltat de Asociatia Social Investment Group, infiintata in 2014, asociatia are ca obiective: promovarea, elaborarea si implementarea politicilor de dezvoltare comunitara; promovarea si apararea drepturilor si libertatilor omului; promovarea serviciilor bazate pe voluntariat, organizarea excursiilor educative si/sau a calatoriilor de studio in locuri de interes din tara si strainanate, dezvoltarea de activitati si programe de furnizare de servicii sociale; activitati culturale; activitati educationale si de cercetare; alte activitati prevazute de lege, potrivit scopului si obiectivelor asociatiei.

„In cadrul acestui proiect ne-am propus sa abordam intr-un mod atractiv o perioada din istoria Bucurestiului si a Romaniei relativ putin cunoscuta de publicul larg si despre care nu se vorbeste destul, mai ales ca este premergatoare Marii Uniri din 1918: ocupatia capitalei de catre armata germana in timpul Primului Razboi Mondial (1916-1918).” au afirmat pentru adplayers autorii proiectului.

De la cadre din Bucurestiul de acum 100 de ani, la comparatii cu strazi si cladiri din ziua de astazi.

Credit: Expozitia "Bucuresti 100: Ocupatie, razboi, Unire"  

Proiectul "Bucuresti 100: Ocupatie, razboi, Unire" presupune prezentarea Bucurestiului in timpul ocupatiei germane din 1916-1918 si a Serbarilor Unirii din decembrie 1918, dar propune si un exercitiu de imaginatie sub forma unui traseu turistic al orasului in anul 1918, asa cum ar fi fost parcurs de un turist venit pentru a asista la celebrarea Marii Uniri.

Printre activitatile proiectului Bucuresti 100: Ocupatie, razboi, Unire se numara organizarea in doua sesiuni a unei prezentari de tip Atunci vs. Acum - "Masina Timpului", editie speciala de Centenar cu aproximativ 25 de cadre din 1916-1918 din mai multe zone ale Bucurestiului refacute din acelasi unghi in prezent pentru a valorifica impactul vizual si transformarile structurale la nivel citadin;

Deasemenea, proiectul presupune organizarea unei expozitii foto intr-un spatiu urban circulat, cu cele aproximativ 25 de comparatii din prezentare reinventate sub forma unor print-uri de dimensiuni mari care sa poata fi explorate de public in ritmul sau;

Initiativa mai presupune realizarea unei brosuri informative care sa contina informatiile din prezentare si elemente aditionale: 10 comparatii din prezentare (selectie), la care se adauga o harta si o simulare de traseu turistic cu obiective bucurestene din 1918 ilustrate si explicitate;

Desigur, initiativa de comunicare nu putea sa nu contina si lansarea unei pagini online care sa includa tot continutul prezentarii si brosuri intr-o forma accesibila, contemporana si atractiva din punct de vedere vizual.

Autorii proiectului au mai includ, desemenea, organizarea unui tur demonstrativ care sa ilustreze pe teren exercitiul de imaginatie din brosura. Evenimentul presupune alegerea a cateva obiective turistice relevante, participantii vor intra in rolul turistilor din 1918 si vor parcurge traseul, afland pe parcurs informatii de ordin istoric si cultural.



Privind tabloul general al proiectelor culturale realizate la nivel de Bucuresti, "Bucuresti 100: Ocupatie, razboi, Unire"  se remarca un demers cu adevarat autentice de cunoastere a istoriei urbane bucurestene intr-un mod alternativ, de impact. Proiectul vine sa suplineasca nevoia culturala a publicului de azi si sa-i ofere o perspectiva diferita a evolutiei citadine de la Marea Unire pana in prezent.

Scopul proiectului este constientizarea la nivel vizual a evolutiei Bucurestiului in ultimul secol si extinderea culturii urbane a publicului, in special a celui tanar. Tinerii au la dispozitie informatia la un click distanta, insa filtrarea corecta a informatiei nu se realizeaza mereu cum ar trebui. Oamenii prezentului nu percep capitala de azi ca fiind evolutia capitalei Centenarului si identifica mai greu idealurile care au unit romanii acum 100 de ani. Orasul e un organism viu care evolueaza odata cu schimbarea generatiilor si este esential ca publicul-tinta sa invete sa inteleaga spatiul urban in care traieste.

Mai mult in Campanii, Conturi,

 


PUBLICITATE: