Proiectul Acum 100 ani, la urmatorul nivel: Programul Ora de istorie interactiva - Acum 100 ani
Joi, 08 Noiembrie 2018

 

Credit:Facebook "Acum 100 ani"  

Dupa lansarea primei paltforme de Visual History din Romania www.acum100ani.ro, un demers ce faciliteaza  intelegerea perioadei Primului Razboi Mondial si a Marii Uniri in cheie digitala, initiatorii proiectului isi propun sa lanseze anul viitor o serie de cursuri interactive pentru elevi si studenti.

adplayers.info

Proiectul educational „ Acum 100 ani” trece la urmatorul nivel, anunta reprezentantii de relatii publice. Dupa lansarea primei paltforme de Visual History din Romania www.acum100ani.ro, un demers ce faciliteaza  intelegerea perioadei Primului Razboi Mondial si a Marii Uniri in cheie digitala, initiatorii proiectului isi propun sa lanseze anul viitor o serie de cursuri interactive pentru elevi si studenti.

Proiectul transpune metodele clasice de cercetare istorica si spiritul academic intr-o maniera moderna, prin apelul la noua tehnologie 3D si la realitatea virtuala si augmentata. Platforma are adresabilitate larga, insa principalul public tinta sunt tinerii, miza proiectului fiind aceea de a face istoria sa fie un subiect atractiv pentru noua generatie.

Initiatorii proiectului au aplicat la call-ul de proiecte pentru finantare lansat de Țara lui Andrei. Cei care vor sa sustina initiativa, inca se mai pot alatura proiectului, votand pe pagina dedicata proiectului: http://bit.ly/2Dje4kt

Site-ul Țara lui Andrei, sectiunea voteaza, categoria Educatie, pagina 4). Iar pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/acum100ani/ pot gasi si un concurs prin care doritorilor le este rasplatita sustinerea.

“In 2019 ne dorim sa trecem la urmatorul nivel si sa transformam proiectul Acum100ani intr-un veritabil instrument de educatie alternativa pentru elevii de gimnaziu si liceu, prin lansarea programului „Ora de istorie interactiva – Acum 100 ani”, un demers gazduit de Academia Docuart, ce isi propune sa reuneasca peste 3000 de elevi in 154 de sesiuni de istorie aplicata.”, a declarat Radu Olteanu, initiatorul proiectului.

Acum100ani a pornit la drum drept o resursa colaborativa ce pune la dispozitia publicului in mod gratuit resurse si vom continua acest demers prin lansarea invitatiei de a participa tot gratuit la cele 154 de sesiuni de ore de istorie in cheie neconventionala prin simpla inscriere pe platforma, in limita celor 3080 de locuri disponibile. Proiectul vizeaza 5 module de invatare ce se vor desfasura pe o perioada de 4 luni (februarie-mai 2019) si vor transforma predarea istoriei intr-un joc interactiv, in cheie moderna, folosind un limbaj familiar tinerilor.

Elevii vor putea descoperi prin intermediul tehnologiei VR (Virtual Reality) si AR (Augmented Reality) detalii inedite din Romania de acum 100 de ani: de la viata soldatilor in transee, la repere despre organizarea si dotarile armatei romane, precum si bataliile din Primul Razboi Mondial si pana la personalitatile care si-au pus amprenta asupra acestei perioade istorice, precum si date despre modul in care s-au purtat tratativele la nivel de diplomatie internationala pentru infaptuirea Marii Uniri.

Pentru sectiunea de Memorialistica proiectul s-a bucurat de sprijinul Editurii Humanitas, Editurii Militare si Editurii Corint, ce au furnizat in calitate de parteneri ai proiectului fragmente valoroase din jurnale de razboi publicate de-a lungul anilor. Pentru sectiunea Decoratii proiectul a avut sustinere din partea Asociatiei Traditii Ostasesti si, in mod special, a presedintelui Emil Boboescu, oferind consultanta pe teme istorice si militare.

Contributii valoroase (donatii de carti postale si medalii) au oferit si Grecu Dan Simion, Lucian Ionut Vintila, Bogdan F. Ștefan si Liviu Burcea, urmasi ai eroilor de razboi sau pur si simplu oameni obisnuiti pasionati de istorie. Iar Jecinci si Colorostariu au avut amabilitatea de a dona fotografii de epoca, colorizate.

Proiectul Acum 100 ani www.acum100ani.ro este un demers educational apolitic, pro bono, adresat tinerei generatii si se deruleaza sub conceptul umbrela Historia Rediviva, care isi propune sa reactiveze interesul pentru istorie al tinerei generatii prin apelul la cele mai noi tehnologii. Astfel, istoria vazuta prin lentila digitala devine captivanta pentru tineri. Prin proiectul pilot Acum 100 ani www.acum100ani.ro lansam conceptul Visual History in Romania si deschidem drumul proiectelor viitoare ce pot readuce in actualitate si alte fragmente de istorie.

Partenerii proiectului: Asociatia Traditii Ostasesti, Editura Humanitas, Editura Militara, Editura Corint, Historia, IQads.ro, SMARK.ro, Canal 33, Adplayers.ro, Minimizer, MxHost, Jecinci, Colorstariu, The Pole Society, Galeriu & Partners PR.

Proiectul poate fi urmarit si pe Facebook "Acum 100 ani"  

Mai mult in M
edia


PUBLICITATE: