(AdPlayers.ro, Iulian Toma)
Consumul de bauturi alcoolice de catre automobilisti dauneaza grav sanatatii dosarelor penale, dar si permiselor de conducere.
Prezent la evenimentul de lansare al campaniei Bergenbier Non Alcool, alaturi de Liviu Irimia, Director de marketing InBev, campanie in care institutia pe care o reprezinta a fost partenera, Seful Brigazii de Politie Rutiera din Bucuresti Marian Motoc (foto, dreapta), spune ca, numai in Capitala, de la inceputul anului s-au intocmit 985 de dosare penale pentru conducerea unui autovehicul avand o alcoolemie mai mare de 0.8 grame pe litru si s-au saltat aproape 1200 de permise.
Dat fiind faptul ca orice buget ar fi prea mic pentru a promova lupta impotriva alcoolului la volan, Marian Motoc a afirmat pentru AdPlayers ca institutia pe care o reprezinta se implica activ in fiecare propunere de promovare a acestor initiative si ca asteapta oricand si oricate propuneri din partea celor care vor sa sustina astfel de campanii de comunicare.
Intrebat care au fost ultimele actiuni in care s-a implicat politia in acest sens, Motoc a mai afirmat campania "Stop accidentelor la Volan. Viata are prioritate!", o campanie mai ampla in care s-a implicat Politia, recent. Oficialul nu a dezvaluit insa un buget al campaniei, motivand ca multe dintre eforturile de comunicare sunt sustinute de partenerii de proiectelor.
Oficialul Politiei Rutiere bucurestene a amintit ca legea pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange sau care se afla sub influenta unor substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
Refuzul, impotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei sau testarii aerului expirat, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.