Credit foto: facebook
Fost Manager Intact Interactive in urma cu 10 ani si unul dintre seniorii din industria online, mai nou „sufletul” Club Romania dupa cum scrie un ultim omagiu Adriana Saftoiu despre activitatea sa recenta, Bogdan Gavrila a plecat la Cer, vineri, 2 februarie.
adplayers. Iulian Toma
„Bogdan Gavrila a murit! A fost sufletul Club Romania! E atat de nedrept incat sper ca Dumnezeu sa imi auda strigatul! Un om tanar, 34 de ani, educat, cu un bun simt rar intalnit, incat il consideram un aristocrat al generatiei lui, o placere sa combati cu el... Bogdan, sa ai drum lin!” a scris Adriana Saftoiu, pe contul personal de facebook.
Aflat la o varsta cand unii incep drumul senioratului in activitatea profesionala, Bogdan Gavrila avea 20 de ani de experienta in media si comunicarea digitala. Cunoscut expert in servicii digitale, Gavrila scria in urma cu doar doua zile despre faptul ca Romania are o infrastructura online blocata.
„Profilul de tara al Romaniei: indicatori de eGuvernare in anul 2017. Asa arata dezastrul guvernamental si incompetenta celor care conduc in acest moment institutiile Romaniei” scria Bogdan Gavrila pe facebook, cu doar doua zile inainte sa plece dintre noi.
sursa: Bogdan Gavrila, facebook.
Cu o zi inainte sa plece dintre noi si-a facut un mic sumar si al carierei profesionale. „Mai toata viata am creat start-up-uri, site-uri, echipe, proiecte, modele de business - din unele am castigat, unele au fost esecuri dar toate au fost lectii de viata. Nu am plecat din Romania dar i-am urmat sfaturile lui Solomon Marcus si am plecat in vizita "pe la alte case" de fiecare data cand am avut ocazia - sunt unul dintre beneficiarii Europei unite” scria Bogdan Gavrila, pe 1 februarie, cu doar o zi inainte sa plece dintre noi.
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
Mai jos, textul complet publicat de Bogdan pe 1 februarie:
„Multumita lui Petre (Munteanu, n. Red.) mi-am amintit 3 momente din trecutul meu de antreprenor:
Am lansat primul start-up online acum 20 de ani - l-am inceput prin 1998, inca eram in liceu si nimeni nu intelegea cu ce ma ocup (eram in Tulcea, parintii si colegii de liceu credeau ca iau droguri, un Comisar European l-a gasit online si m-a invitat la Bruxelles).
La finalul studentiei avem 1% din veniturile piatei de publicitate online din Romania. Am descoperit la registrul domeniilor .ro ca am inregistrat, in ultimii 20 de ani, peste 70 de domenii web. In lipsa de Soros si de bani de la buget, veniturile au venit de la Google, de la companii multinationale si de la un mare fond de investitii american (care a construit piata de publicitate digitala in Romania). Unele proiecte au fost for-profit, altele non-profit.
Acum 10-12 ani in 2006 ma ocupam, alaturi de colegi foarte talentati, de un start-up social care isi propunea angajarea (in masa) a tinerilor in companiile multinationale. Am lansat o retea de site-uri de job-uri si o serie de targuri de cariera care au propulsat peste 100.000 de tineri in mediul corporate. O generatie de tineri inteligenti sunt astazi in pozitii de conducere si au construit noul skyline din nordul Bucurestiului - ei proiecteaza un nou mod de gandire in societatea romaneasca.
Mai toata viata am creat start-up-uri, site-uri, echipe, proiecte, modele de business - din unele am castigat, unele au fost esecuri dar toate au fost lectii de viata. Nu am plecat din Romania dar i-am urmat sfaturile lui Solomon Marcus si am plecat in vizita "pe la alte case" de fiecare data cand am avut ocazia - sunt unul dintre beneficiarii Europei unite.
O mare parte din prietenii mei au ramas in business si se lupta zilnic cu problemele mediului de afaceri din Romania, generate de politicieni care nu inteleg antreprenoriatul si cum se genereaza valoarea. Eu am ales o provocare si mai mare: caietele documentare ale Clubului Romania - un parcurs al cunoasterii, o radiografie a societatii contemporane si o serie de instrumente actionabile. Ultimii 7 ani au fost despre intelegerea mecanismelor care pot accelera occidentalizarea Romaniei. Simt o mare responsabilitate pentru liderii si oamenii din companii care sunt in prima linie si care sunt primii deschisi sa sprijine initiativele care duc la modernizare.
Imi este clar ca singurul model pentru Romania este cel al "democratiiilor liberale": o societate deschisa, cu lideri moderati, o tara mai bine integrata in Uniunea Europeana, cu o economie liberala, cu autostrazi care ne leaga de vest, cu moneda euro, cu piata digitala unica, un partener serios in cadrul NATO si generator de stabilitate la nivel regional.”
Mai mult in Media, Interactive