7 din 10 romani asculta muzica la volan. CD-urile, pe locul 3. Studiu OMV Data Center
Vineri, 10 August 2018

Credit: OMV Petrom / Rogalski Damaschin PR

71,9% dintre soferii romani asculta frecvent muzica la volan, dance, slow si pop fiind cele mai apreciate genuri muzicale, potrivit unui studiu realizat de OMV Data Center cu privire la obiceiurile romanilor la volan

adplayers.info

Romanii sunt nedespartiti de muzica atunci cand se afla la volan: 7 din 10 (71,9%) soferi romani asculta tot timpul muzica in timp ce conduc, in timp ce 17,6% din totalul analizat au raspuns ca asculta muzica aproape de fiecare data cand conduc si doar 8,3% asculta muzica ocazional, anunta reprezentantii de relatii publice OMV. Potrivit comunicarii, doar 2,2% dintre soferii romani nu asculta muzica niciodata in timp ce conduc un autovehicul.

Cele mai populare genuri muzicale ascultate la volan sunt muzica dance, muzica usoara si cea pop (cu peste 60% dintre raspunsuri), urmate in proportii aproape egale (20-30%) de rock, house, hip hop, muzica clasica, rap, muzica traditionala sau electronica.

„Stilul de muzica preferat la volan de catre soferii din Romania este in condordanta cu tendinta acestora de a-si personaliza masina, de a o denumi si de a o considera un membru al familiei, o parte integranta din universul lor cotidian” spune psihologul Nina Paraschivescu rezultatele acestei cercetari.

„ Stilul de muzica preferat in timpul condusului este o expresie fireasca a personalitatii soferului, a preferintelor si preocuparilor sale cotidiene sau chiar a modului de relaxare practicat cel mai frecvent. E foarte probabil ca genul muzical preferat la volan sa fie de fapt genul muzical ascultat in general de consumatori in timpul liber, lucru care plaseaza sofatul in randul celor mai placute rutine - cele care creeaza relaxare si stare de bine” a mai aratat psihologul.

Conform OMV Data Center (centru de analiza a obiceiurilor de consum ale romanilor la volan), in topul preferintelor soferilor romani se afla radioul, varianta aleasa de aproape toti respondentii – 92%; stick-urile de memorie USB reprezinta a doua cea mai utilizata sursa de muzica in timpul sofatului (37,5%).

Locul al - III - lea este ocupat de CD-uri, cu doar o treime din total (29%). Topul este completat de: telefonul mobil (17%), YouTube (12,2%) si aplicatii muzicale mobile (5,4%). Chiar daca desuete, casetele audio se mai regasesc inca in torpedoul a cel mult 1,9% dintre romani.

CD-urile cu muzica, inca in topul achizitiilor din benzinarii

Desi ocupa locul 3 in topul surselor de muzica la volan, 4 din 10 (38,3%) soferi romani au cumparat / primit un nou CD in ultimele 6 luni: 28,6% dintre respondenti declara ca au cumparat/primit  un CD cu muzica in ultimele 3 luni, 9,8% - in ultimele 6 luni si 7,6% in ultimele 12 luni. In total, aproape jumatate dintre soferii intervievati (46%) au cumparat sau oferit un CD cu muzica in ultimul an, ponderea celor care nu au mai cumparat/oferit un CD de mai bine de 1 an fiind aproximativ egala – 44,3%. 1 din 10 romani nu a cumparat sau primit niciodata un CD cu muzica.

Pe termen scurt, CD-urile audio inca reprezinta o optiune pentru soferii din Romania. Pe termen mediu si lung, luand in calcul avansul tehnologic al autoturismelor (sistemele multimedia bazate pe conexiune Bluetooth, Wi-fi sau USB, trendul de intinerire al parcului auto din Romania, dezvoltarea si popularitatea aplicatiilor de streaming audio si oprirea   productiei de astfel de compact discuri pe continentul american, tot in vederea focusarii pe astfel de platforme online, se preconizeaza scaderea utilizarii acestor compact discuri si pe piata romaneasca, pana la eliminarea lor definitiva (pe termen lung).

OMV Data Center este, potrivit reprezentantilor de comunicare, primul instrument de analiza a comportamentelor si tendintelor manifestate de soferii din Romania, avand scopul de a evidentia si corela factorii ce influenteaza comportamentul in trafic.

Reteaua de statii OMV includea, la sfarsitul lunii iunie 2017, peste 2000 de unitati de distributie carburanti, in 10 tari.  In Romania, prima statie OMV a fost deschisa in 1999, iar reteaua OMV numara in prezent 153 de statii. Cele 153 de statii OMV sunt operate de OMV Petrom, parte din grupul austriac OMV. De asemenea, grupul OMV Petrom opereaza si OMV din Bulgaria si Serbia.

Statiile OMV - We Care More ofera, pe langa carburantii OMV MaxxMotion care sprijina performanta motorului, o gama variata de servicii aditionale: cafea si produse de gastronomie VIVA, servicii moderne de spalare auto, plata facturilor, polite RCA auto, livrare flori, transfer de bani catre celelalte locatii.

OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 61 milioane bep in 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 787 benzinarii, la sfarsitul lui martie 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de circa 25,5 miliarde de euro sub forma de taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2017.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In aceasta perioada, compania a alocat aproximativ 50 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu- se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Mai mult despre Rogalski Damaschin

Mai mult in Media, Cercetare, Research, PR


PUBLICITATE: