300 de scolari si 30 de profesori la editia pilot a proiectului "Orele de educatie in Caravana Unirii"
Joi, 31 Mai 2018
 

Elevii din Mircesti. Credit: Radio Romania Cultural 

Programul “Orele de educatie in Caravana Unirii” este realizat cu prilejul Centenarului de Radio Romania Cultural cu sprijinul Teatrului National Radiofonic, al Orchestrelor si Corurilor Radio. Parteneri in program au fost Teatrul "Ion Creanga", editura Niculescu, pensiunea EULOR din Neamt, hotelul Roman din orasul cu acelasi nume, casele de productie Roton Music si Sony.

adplayers.info

300 de scolari si 30 de profesori la editia pilot a proiectului Orele de educatie in Caravana Unirii cu prilejul Centenarului de Radio Romania Cultural. Programul “Orele de educatie in Caravana Unirii” este realizat cu prilejul Centenarului de Radio Romania Cultural cu sprijinul Teatrului National Radiofonic, al Orchestrelor si Corurilor Radio. Parteneri in program au fost Teatrul "Ion Creanga", editura Niculescu, pensiunea EULOR din Neamt, hotelul Roman din orasul cu acelasi nume, casele de productie Roton Music si Sony.

Prin intermediul programului, 300 de scolari si 30 de profesori din Humulesti (jud. Neamt) si Mircesti (jud. Iasi) au participat in perioada 28-30 mai 2018 la editia pilot a proiectului de educatie "Orele culturii in Caravana Unirii".

Elevii din HumulestiCredit: Radio Romania Cultural 

Pe parcursul unei zile de scoala, elevii si profesorii au lucrat pe grupe de varsta, in ateliere interactive de teatru, muzicã si comunicare. Metodele de predare s-au bazat pe joc si joaca, iar formatorii: actrita Claudia Revnic, violonista Claudia Munteanu, regizorul Mihai Lungeanu impreuna cu jurnalistii Mirela Nicolae si Cristian Marica s-au declarat impresionati de creativitatea si disponibilitatea copiilor din cele doua institutii de invatamant: Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” si Scoala Gimnaziala “Vasile Alecsandri””. Sunt de apreciat si eforturile pe care colectivele de cadre didactice le fac aici pentru a mentine standardele de calitate ale actului educational.

Elevul Miron Vasile (13 ani) de la Scoala Gimnaziala din Humulesti ne-a spus ca “orele de educatie sunt importante in viitor. Daca toata lumea va contribui la educatie si dezvoltare, vad viitorul ca pe unul interesant, un viitor maret.” Si invatatoarea Felicia Bordea din Mircesti ne-a spus ca “mai mult ca in orice alta zi ne-am jucat alaturi de copii. Ce-am facut aici ne va folosi si sunt convinsa ca toti copiii se vor juca in afara scolii. A fost o experienta placuta in care ne-am simtit si noi copii.”

Echipa proiectului si directorul scolii din Humulesti. In ordine de la stanga la dreapta: realizatorul Cristian Marica, violonista Claudia Munteanu, regizorul artistic Mihai Lungeanu, actrita Claudia revnic, profesorul Constantin Rosu din Humulesti, realizatoarea Mirela Nicolae, asistenta de productie Carmen Vochitoaia
Credit: Radio Romania Cultural 


Programul “Orele de educatie in Caravana Unirii” se adreseaza elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal din provinciile istorice ale tãrii. Localitatile au fost selectate in functie de personalitatile studiate la scoala care, prin creatia lor, au influentat cultura moderna romaneasca si/sau Mica si Marea Unire.

Ideea proiectelor de teatru si muzica a aparut in 2011 si s-a dezvoltat ulterior pana in prezent. In perioada octombrie 2011- ianuarie 2018, cele doua programe s-au desfasurat in Bucuresti si jud. Ilfov. Realizatorii lor incearca sa promoveze programele culturale adresate elevilor, sa sprijine initiativa radioului cultural de atragere si fidelizare a tinerilor ascultatori bucuresteni si sa ajute demersul scolii nationale de acordare a sanselor egale la educatie.

Mai mult in
MediaRadio


PUBLICITATE: