Provocarile din cybersecurity au atras la DefCamp Cluj-Napoca peste 400 de participanti si 30 de speakeri
Vineri, 07 Iunie 2024

Din 2011 pana in prezent, evenimentele DefCamp au reusit sa atraga la Bucuresti peste 12.000 de participanti din peste 60 de tari si 150 de orase, securitate cibernetica, pasionati de ethical hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice.

AdPlayers. info

Conferinta de securitate cibernetica DefCamp, desfasurata in premiera la Cluj-Napoca intre 16-17 mai, a adunat peste 400 de participanti, care au asistat la sesiunile sustinute de 30 de speakeri romani si internationali.

Lideri si experti din industrie au oferit perspective valoroase si sfaturi practice referitoare la rolul AI in cybersecurity, deepfake, zero-days, criptografie, detectie malware, ransomware, precum si numeroase exemple si studii de caz.

Hasain Alshakarti, expert international recunoscut in securitatea cibernetica, cu o experienta de 25 de ani in domeniu, a impartasit cu audienta resurse valoroase referitoare la atacurile informatice, strategiile de atenuare, detectie si analiza, in cadrul sesiunilor sale, “A hacker just logged in” si “Tales from incident response: Unmasking the Treat Actor’s Inner Sanctum”.

Extrem de apreciat a fost si discursul sustinut de Jayson E. Street, expert de talie internationala si hacker care incalca securitatea pentru a educa despre securitatea cibernetica, pe tema impactului AI asupra securitatii cibernetice. Lista completa a celor care au urcat pe scena DefCamp Cluj-Napoca se regaseste AICI.

Temele referitoare la tehnologiile bazate pe inteligenta artificiala si automatizare, impactul lor in industrie, precum si evolutia amenintarilor cibernetice au fost printre principalele puncte de atractie. „AI nu este inamicul, ci principalul tool care ne va ajuta in activitatea noastra”, „educatia este cheia, atat la nivel personal, cat si profesional”, „este momentul sa ne deschidem mintea si sa adoptam la scara larga aceasta revolutie tehnologica”, au fost doar cateva dintre reactiile impartasite de participantii DefCamp Cluj-Napoca pe platforma LinkedIn.  

Oportunitati valoroase

 

“Evenimentul a fost un real succes, fiind apreciat de comunitatea locala pentru calitatea interactiunilor si a prezentarilor. Agenda diversificata, care a inclus sesiuni ce au vizat concepte de inteligenta artificiala "Secure by Design", "Threat Hunting", “Malware analysis” si "Cloud Security", a oferit oportunitati valoroase pentru discutii despre provocarile actuale din domeniul securitatii cibernetice. Ne bucuram ca am putut facilita crearea de conexiuni noi si relevante, contribuind astfel la intarirea ecosistemului de securitate cibernetica”, a spus Andrei Avadanei, Fondator, DefCamp.

 

„DefCamp a reusit sa puna Cluj-Napoca pe harta securitatii cibernetice europene. Prezenta celor peste 400 de participanti demonstreaza nevoia pietei din Cluj-Napoca de a avea astfel de evenimente dedicate industriei de securitate cibernetica. Ne bucuram ca alaturi de specialisti de renume din domeniu am reusit sa dezbatem la DefCamp Cluj subiecte relevante si actuale din domeniu. Dinamica acestui eveniment ne ofera incredere sa ducem si mai departe proiectele noastre si suntem increzatori ca prin acestea contribuim la dezvoltarea unei comunitati puternice de cybersecurity intr-unul dintre cele mai efervescente orase din tara”, a declarat Tudor Damian, coordonator DefCamp Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor doua zile, la DefCamp Cluj-Napoca s-au derulat concursuri si activitati practice in cadrul Hacking Village, care au generat un interes foarte mare, fiind pentru prima data cand au loc astfel de evenimente de hacking la Cluj. Media a fost de 30 de participanti per concurs, iar acestia au avut ocazia de a-si aplica cunostintele in scenarii reale si de a-si extinde experienta de invatare. La final, au fost desemnati 18 castigatori pentru cele 6 activitati din Hacking Village:

-          Bitstream Breakout, unde participantii si-au testat cunostintele despre FPGA (Field Programmable Gate Array), un circuit integrat digital configurabil;

-          Untangle the Spectrum, unde participantii si-au testat cunostintele despre WiFi, Bluetooth Low Energy (BLE) si User Datagram Protocol (UDP);

-          Memory Leak, unde participantii au incercat sa intercepteze citiri de memorie prin I2C si sa obtina acces la un protocol UART evaziv;

-          DevOps Ninja, o competitie ce a testat abilitatile de evaluare a securitatii codului, plecand de la sarcini de automatizare de baza pana la orchestratii si optimizari complexe si limbaje de programare;

-          Invisible Threats, unde participantii au analizat pachete de retea pentru a intelege metode de criptare utilizate de protocolul 802.11.

-          Reverse Engineering Kindergarten, o competitie conceputa pentru a imbunatati abilitatile de inginerie inversa a codului binar, o abilitate esentiala pentru responsabilii de securitatea software sau de analiza a malware-ului.

Evenimentul DefCamp Cluj-Napoca 2024 a fost organizat de Asociatia Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania (CCSIR), powered by Orange Romania. Pe lista sustinatorilor  acestei editii s-au regasit si Bit Sentinel, D3 Cyber si Cyberlifehacks, in calitate de parteneri Platinum.

Evenimentele DefCamp, peste 12.000 de participanti din peste 60 de tari.

Din 2011 pana in prezent, evenimentele DefCamp au reusit sa atraga la Bucuresti peste 12.000 de participanti din peste 60 de tari si 150 de orase, securitate cibernetica, pasionati de ethical hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice.

DefCamp ofera totodata si mediul propice pentru consolidarea ecosistemului de securitate cibernetica, prin facilitarea colaborarii si schimbului de informatii intre expertii din domeniu.

Audienta conferintei cuprinde: specialisti in securitate cibernetica, dezvoltare de proiecte si cercetare (58%) si reprezentanti din zona de top management si factori de decizie in companii (20%), dar si din zona de vanzari si consultanta (22%).

Mai mult in Eveniment, Business, Digital, Intelligence,

 


PUBLICITATE: