Sponsorii evenimentului sunt Kaufland Romania, Servier, Volvo, Coca-Cola HBC, Ubitech, Leviatan, Blue Space TECHONOLOGY, KPMG, Roche, AskoGroup, Cascara.
AdPlayers, info
Editia de anul acesta a Semimaratonului Bucuresti a constituit o apropiere de evenimentul desfasurat inainte de pandemia de COVID-19. Dovada sta numarul mare de participanti: 10.000 de alergatori au ales sa faca bine prin miscare. Una dintre cele mai mari echipe a fost #TeamHOSPICE, echipa formata din peste 500 de alergatori in forma si antrenati pentru fapte bune.
Au sustinut cauza ingrijirii paliative, iar gestul lor aduce 300.000 de lei ce urmeaza a fi investiti in servicii menite sa aduca alinare, demnitate, speranta pacientilor, adulti si copii, aflati in grija HOSPICE.
Este al doilea an consecutiv in care evenimentul se desfasoara atat fizic, cat si online, insa organizatorii au anuntat deja incheierea sesiunii de inscriere pentru cursele virtuale, motivul fiind numarul foarte mare de solicitari.
Sponsorii evenimentului sunt Kaufland Romania, Servier, Volvo, Coca-Cola HBC, Ubitech, Leviatan, Blue Space TECHONOLOGY, KPMG, Roche, AskoGroup, Cascara.
Kilometri de alergare, transformati in servicii de paliatie
210 zile de internare, 330 vizite la domiciliu, 580 de participari in centrele de zi
In cadrul evenimentului sportiv desfasurat fizic, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor si al alergatorilor, HOSPICE Casa Sperantei a strans fonduri de peste 300.000 de lei. Cu aceasta suma, putem asigura, in mod gratuit, pentru pacientii adulti si copii care infrunta diagnosticul unor boli incurabile, 210 zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 330 de vizite la domiciliul pacientilor si 580 de participari in centrele de zi.
“Fiecare editie a Semimaratonului Bucuresti este, pentru noi, un prilej de a remarca faptul ca reusim sa transmitem povestea asa cum e ea, reusim sa aducem povestile pacientilor in fata, in mod clar, desi exista multa emotie. Scopul nostru este evident si oamenii ajung sa isi doreasa sa se implice astfel incat noi, la HOSPICE, sa tinem zi de zi aproape de obiectivul nostru: sa aratam pretuire pentru fiecare clipa de viata a celor care se zbat. Ca si in anii precedenti, ne-am bucurat de o sustinere colectiva si le multumim din nou tuturor celor care implicati”, a declarat Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.
Alergatorilor care au optat pentru una dintre curse, li s-au adaugat sutele de donatori, care i-au sustinut pe conturile de Galantom, zecile de voluntari, sponsori, partenerii si prietenii fundatiei. Printre alergatori, s-au numarat si personalitati din viata publica.
Doru Todorut si Ciprian, echipa formata dintr-un alergator si un campion
Startul cursei populare a fost luat si de Doru Todorut si Ciprian. Doru este cel care de mai bine de opt editii de semimaraton si maraton ii impinge caruciorul lui Ciprian la evenimentele sportive. Atunci cand au luat startul, toti ceilalti alergatori i-au aplaudat si incurajat.
“E important pentru mine sa fiu aici. De Ciprian ma leaga o prietenie tare frumoasa, iar de HOSPICE ma leaga un respect si o apreciere pe care simt ca trebuie sa le manifest intr-un mod vizibil. Paradoxal, la competitiile de acest gen, cred eu, nu iti trebuie antrenament fizic, dar e nevoie sa ai antrenament pentru fapte bune. Sa crezi intr-o cauza, sa simti ca trebuie sa faci ceva si sa te implicit trup si suflet”, spune Doru Todorut.
Alte persoane publice care au sustinut cauza HOSPICE: Andrei Leonte, Andra Marinescu, Raluca Kisescu, Crina Zvoboda.
Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergatorilor sau sustinatorilor Team HOSPICE, incurajari si povesti ale adultilor si copiilor aflati in ingrijirea HOSPICE Casa Sperantei, ne puteti urmari pe conturile noastre de Facebook si Instagram.
Din 1992, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in 5 orase (Bucuresti, Brasov, Fagaras, Giurgiu si Zarnesti), pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere si un centru socio-medical la Adunatii Copaceni destinat exclusiv copiilor pacienti si familiilor acestora. In cei 30 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru aproape 45.000 de copii si adulti cu boli incurabile si peste 100.000 de apartinatori.
Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Eveniment