"Nu consumati alimente cu E-uri" Dr. Pavel Chirila, despre o industrie de 20 Miliarde de USD.
Marti, 19 Februarie 2013
 ( adplayers, Iulian Toma) „Nu consumati alimente cu E-uri, caci va vor fi date mereu. Refuzati sa le cumparati si ei nu le vor mai produce” este sfatul reputatului doctor si cercetator in domeniul industriei alimentare Pavel Chirila privind oprirea fabricarii si vanzarii produselor care contin aditivi alimentari, multi dintre acestia cu actiuni dintre cele mai nefaste asupra sanatatii si chiar vietii omului.

Coautor al cartii „Nu hrani cancerul” si cunoscut pentru activitatea desfasurata in domeniul alimentatiei sanatoase, in noua sa carte „Lista E-urilor nocive si efectele lor” Dr Pavel Chirila trece in revista o intreaga lista cu aditivi „alimentari” pe care ii cumpara consumatorul de alimente de la raft. Titul a aparut la Editura Christiana, intr-o editie digitala gratuita ingrijita de Apologeticum. 

Vorbind despre o adevarata industrie „alimentara” cu vanzari de ordinul a zeci de miliarde de dolari anual, in prefata cartii sale autorul mai apreciaza ca totul se intampla din lipsa preocuparii pentru urmarile consumului de astfel de produse:

„E-urile nu au fost niciodata cerute de populatie"

„E-urile nu au fost niciodata cerute de populatie; ele au fost oferite si majoritatea oamenilor le mananca fara sa se intrebe ce este cu ele. Din cauza ca nu se intreaba, producatorii le ofera din nou. S-a nascut o adevarata si foarte rentabila industrie mondiala a E-urilor, care vinde in cantitati enorme (20 mld. $ anual) panica, pierderea gustului, tulburari de memorie, dureri articulare etc.”

Cartea Doctorului Chirila indeamna consumatorul la o reflectie serioasa atunci cand se gaseste in fata raftului unui magazin. Ascunse cu grija sub marci de produse alimentare comunicate si pe piata romaneasca cu investitii de sute de mii de euro, cati publicitari se mai intreaba astazi ce produse mai promoveaza astazi fara sa aiba in componenta si celebrii aditivi ?

Ca o ironie, grija publicitatii romanesti se opreste la campanii care ne indeamna sa consumam cu moderatie doar sare, zahar sau grasimi. Nici vorba de E-uri. Despre un mesaj care sa ne indemne la un consum redus de produse cu aditivi alimentari probabil ca ne vom ocupa doar atunci cand numarul mortilor sau bolnavilor datorati consumului de E-uri va fi suficient de mare.

In prefata cartii, Doctorul Chirila foloseste chiar termenul de otravirea populatiei cu acesti aditivii alimentari. „In S.U.A. exista Centrul Stiintific pentru Interes Public, care numara 800.000 de cotizanti si are un rol esential in blocarea pe cale legislativa a otravirii lente a populatiei”.
 


PUBLICITATE: