Marele pianist Simon Trpčeski, recital de exceptie la Ateneul Roman, in cadrul Concursului International George Enescu
Vineri, 09 August 2024

 

AdPlayers. info

Simon Trpčeski, unul dintre cei mai valorosi pianisti ai lumii, va sustine sambata, 21 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de exceptie la Ateneul Roman. Evenimentul se inscrie in seria de evenimente de mare tinuta artistica pe care organizatorii Concursului International George Enescu le-au programat pentru a XIX-a editie a competitiei.

Concursul International George Enescu se desfasoara o data la doi ani la Bucuresti sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Organizat de Artexim, Concursul Enescu este un proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Programul serii cuprinde Mazurcile op. 24 de Frédéric Chopin, Suita Holberg op. 40 de Edvard Grieg, Sonata in do minor pentru pian Hob. XVI/20 de Joseph Haydn si Sonata nr. 7 in si bemol major pentru pian op. 83 de Serghei Prokofiev.

Pianistul de origine macedoneana Simon Trpčeski este apreciat atat pentru virtuozitatea sa impresionanta si abordarea profund expresiva, cat si pentru prezenta carismatica pe scena.

Lansat pe scena internationala in urma cu 20 de ani ca artist BBC New Generation Artist, Simon Trpčeski detine o cariera ce a cunoscut o evolutie incredibil de rapida si nu a fost impiedicata de granite culturale sau muzicale.

Trpčeski a colaborat cu peste 100 de orchestre de pe patru continente, printre care se numara Orchestra Simfonica din Londra, Orchestra Philharmonia, Orchestra Simfonica City of Birmingham, Orchestra Nationala a Frantei, Orchestra Regala Concertgebouw din Amsterdam, Orchestra Simfonica Germana din Berlin si Filarmonica din Dresda, Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Berlin, NDR Elbphilharmonie, Orchestra Tonhalle din Zürich, Orchestra Nationala Rusa, Teatro Colón etc.

 

In America de Nord, Simon Trpčeski este un solist frecvent al orchestrelor din Cleveland si Philadelphia, al orchestrelor filarmonice din Los Angeles si New York, precum si al orchestrelor din Chicago, San Francisco, St. Louis, Seattle si Baltimore. Mai mult, a cantat cu Filarmonica New Japan, Orchestra Simfonica NHK, orchestrele filarmonice din Seul si Hong Kong, precum si cu orchestrele din Sydney, Melbourne si Noua Zeelanda.

 

Lista lunga de dirijori proeminenti cu care a lucrat ii include pe Vladimir Jurowski, Antonio Pappano, Vasily Petrenko, Cristian Macelaru, Lorin Maazel, Vladimir Ashkenazy, Marin Alsop, Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Charles Dutoit, Jakub Hrůša, Susanna Mälkki, Andris Nelsons, Robert Spano, Michael Tilson Thomas, Gabriel Bebeselea si David Zinman. De asemenea, legatura sa indelungata cu Filarmonica Regala din Liverpool, consolidata in timpul mandatului lui Vasily Petrenko, a produs o ampla discografie.

Nascut in Macedonia in 1979, Simon Trpčeski este absolvent al Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Sf. Chiril si Metodiu din Skopje, unde a studiat cu profesorul Boris Romanov. De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii si distinctii, iar in 2011, a devenit primul detinator al titlului de Artist National al Macedoniei de Nord.

La editia din acest an a Concursului International George Enescu, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii, iubitorii de muzica clasica pot achizitiona atat bilete individuale pentru fiecare concert cat si 3 tipuri de abonamente, preturile pornind de la 60 de lei.

Biletele si abonamentele pentru concertele si recitalurile organizate in cadrul Concursului International George Enescu se pot achizitiona din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar si in format fizic, din Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

Concursul International George Enescu 2024

Proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii, Concursul International George Enescu este un eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundatia ArtProduction

Co-producatori: Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, Primaria Municipiului Bucuresti – ARCUB

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, ONE, SANADOR, Mobexpert, Senia Music, La Mama, Althaus, RetuRo, Nazzuro Aqua, L’Or, Electrecord, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Special Olympics, Climb Again

Parteneri institutionali: Filarmonica „George Enescu”, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Muzeul National “George Enescu”, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Institutul Italian de Cultura Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Filarmonica Arad, Filarmonica “Mihail Jora” din Bacau, Filarmonica “Lyra - George Cavadia” Braila, Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Moldova din Iasi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitesti, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare, Filarmonica Banatul din Timisoara, Palatul Culturii “Teodor Costescu” Drobeta - Turnu Severin, Romanian Chamber Orchestra, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti, Colegiul National de Muzica "George Enescu"

Partener servicii juridice: Tuca Zbarcea si Asociatii

Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: Asociatia Artistilor Lutieri din Romania, Paradigma Film, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Casa de flori

Partener de monitorizare: MediaTrust

Mai mult in Eveniment, Sponsorship, Parteneriate, Timp Liber


PUBLICITATE: