Lansat in 1999 si avand incasari de 465 de milioane de dolari, Matrix se intoarce cu al cincilea film.
Miercuri, 26 Iunie 2024

Sursa foto - YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=dM-KshXsB6M

Cu 4 premii Oscar si incasari de 465 de milioane de dolari, la un buget de 63 de milioane de dolari, Matrix a luat nastere in 1999 si a fost revolutionar la vremea respectiva.

AdPlayers. info

 

Warner Bros a confirmat ca al cincilea film din seria Matrix este in pregatire. Au fost oferite si primele detalii. Regizorul noului film va fi Drew Goddard, care va colabora si la scrierea scenariului cu Sarah Esberg.

Lana si Lily Wachowski nu vor mai regiza in premiera un film din seria Matrix. Lana va ramane in rolul de producator executiv, dar momentan nu se stie daca personajele principale, interpretate de Keanu Reeves si Carrie-Anne Moss, vor face parte si din noua productie.

Sunt confirmate si cateva nume din distributie. Este vorba despre Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris si Priyanka Chopra Jonas. Jesse Ehrman, presedintele de productie de la Warner Bros, nu a dorit sa ofere prea multe detalii despre noul film, dar promite ca acesta va fi unul de top.

"Drew a venit la Warner Bros cu o idee noua despre care am crezut ca ar fi o modalitate incredibila de a perpetua lumea Matrix, onorand atat ceea ce Lana si Lilly au inceput acum peste 25 de ani, cat si oferind o perspectiva unica bazata pe propria sa dragoste pentru aceasta serie de filme si pentru personajele sale. Intreaga echipa de la Warner Bros. Discovery este incantata ca Drew va realiza acest nou film „Matrix”, adaugand viziunea lui la canonul cinematografic pe care sotii Wachowski si-au petrecut un sfert de secol construind aici, la studio", a spus Ehrman.

Drew Goddard s-a remarcat ca scenarist la Hollywood, iar un nume de referinta din cariera sa este The Martian, pentru care a primit si o nominalizare la Premiile Oscar.

Povestea Matrix, cronologic

Matrix a luat nastere in 1999 si a fost revolutionar la vremea respectiva. Efectele vizuale erau nemaivazute pentru acele vremuri, astfel ca Matrix este considerat un film care a pus o piatra de temelie solida in revolutia ce a urmat in industria cinematografica. Filmul a primit 4 premii Oscar si a avut incasari de 465 de milioane de dolari, la un buget de 63 de milioane de dolari.

In plus, a impulsionat si aparitia unor jocuri video, titluri apreciate fiind Enter the Matrix, Path of Neo si The Matrix Online. Primul film a fost sursa de inspiratie si pentru slot video cu numele Matrix. Acesta a fost lansat in 2017 de Playtech, producator apreciat pentru impresionanta colectie de jocuri de masa si sloturi, multe dintre ele conectate la Playtech jackpot online casino - titluri precum cele din seria Age of the Gods.

Al doilea film al seriei a aparut in 2003, cu numele The Matrix Reloaded. Dupa o prima productie colosala, asteptarile erau ridicate. Drept urmare, si incasarile la box office au fost pe masura: 739 de milioane de dolari, la un buget de pana in 150 de milioane de dolari. Echipa de productie a dorit sa speculeze succesul, motiv pentru care in acelasi an a aparut si al treilea film din franciza: The Matrix Revolutions.

https://www.youtube.com/watch?v=kYzz0FSgpSU

 

Publicul nu a fost pregatit insa atat de rapid pentru un nou film al seriei, iar recenziile au fost proaste. Incasarile s-au ridicat la 427 de milioane de dolari, iar proiectul a fost suspendat pentru ani buni. Al patrulea film al francizei a aparut abia in 2021 si nici el nu a avut prea mult succes. Keanu Reeves s-a intors in rolul principal, dar prestatia sa a starnit critici.

 

Filmul a avut un buget de 190 de milioane de dolari, dar a incheiat considerabil pe minus, din moment ce incasarile au fost doar de 159 de milioane de dolari. In aceste conditii, aparitia Matrix 5 este o surpriza pentru multi, avand in vedere ca ultimul film nu a performat.

Mai mult in Entertainment, Timp Liber

 


PUBLICITATE: