„Catalizator de Inceputuri” 2024 – Expozitia celor mai talentati 50 de tineri artisti romani
Luni, 09 Septembrie 2024

 

Selectia nationala, la ARCUB-Hanul Gabroveni, intre 14 septembrie si 6 octombrie

AdPlayers. info

Pe 14 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, se deschide expozitia „Catalizator de Inceputuri”. Aceasta descopera, premiaza si aduce in fata publicului cei mai talentati 50 de artisti dintr-o selectie nationala. Publicul este invitat sa voteze lucrarea preferata pe www.credinromania.ro/arta , anunta organizatorii.

Potrivit initiatorilor, sub egida Asociatiei „Cred in Romania” si cu sprijinul Primariei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, proiectul reprezinta o rampa de lansare pentru tinerii artisti, oferindu-le sansa de a-si evidentia creatiile intr-o expozitie de prestigiu.

Dupa votul juriului si al publicului, cei mai talentati artisti vor castiga burse consistente, cu o valoare totala de 12.000 EUR. Juriul este format din experti recunoscuti in domeniu: Roxana Dragu, Petru Lucaci, Maria Pasc, Suzana Vasilescu si Mihai Zgondoiu.

Cei 50 de artisti, sub 35 de ani, sunt studenti sau absolventi ai unor facultati de arta sau arhitectura. Au fost selectati in urma unui concurs national, cu peste 300 de aplicanti. Lucrarile din sfera artelor vizuale includ fotografii, picturi, sculpturi, instalatii, video, grafica, desen si formate digitale. Pe parcursul expozitiei, intre 14 septembrie si 6 octombrie, se vor organiza diferite evenimente si conferinte culturale.

Mihaela Paun, Directoarea ARCUB: „Una dintre misiunile noastre este sa sprijinim in primul rand artistii emergenti. De anul acesta, odata cu proiectul „Catalizator de Inceputuri”, vom gandi sa avem un spatiu dedicat in permanenta tinerilor artisti. Este o sansa si o ocazie extraordinara pentru tinerii artisti sa poata fi vazuti de un public din ce in ce mai numeros.”

Carmina Pohontu, coordonator comunicare „Cred in Romania”: „Inceputurile nu sunt usoare, in special in arta. Fara sustinerea si expunerea necesara, unii artisti foarte talentati sunt nevoiti sa isi schimbe drumul dupa absolvire. „Catalizator de Inceputuri” este e expozitie valoroasa si inovatoare pe scena culturala. Mai mult decat atat, este un proiect de suflet, care descopera si promoveaza tinere talente. Acestea sunt cele care vor aduce un suflu nou in arta romaneasca.”

Asociatia „Cred in Romania”

Asociatia ”Cred in Romania” este o miscare non-profit, non-politica, civica si culturala, care isi propune sa transmita un mesaj echilibrat de optimism si de incredere in cei din jur. Sustine proiectele tinerilor ambitiosi, promoveaza ideile care schimba comunitati, evidentiaza vestile pozitive si prezinta povestile romanilor demni. Astfel, contribuie la intarirea sentimentelor de respect si de apartenenta la comunitate, precum si de incredere in sine a fiecarui roman.

Pagina: www.credinromania.ro  

Facebook: https://www.facebook.com/credinromania

Instagram: https://www.instagram.com/credinromania/ 

TikTok: https://www.tiktok.com/@credinromania.ro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cred-in-romania

Mai mult in Concurs, Festival, 


PUBLICITATE: