8.400 de copii din Romania si Republica Moldova vor descoperi Laboratorul de Stiinte Bayer
Joi, 10 Mai 2018
 

Credit: Bayer PR | BDR

Adplayers.info

8.400 de copii din Romania si Republica Moldova vor descoperi Laboratorul de Stiinte Bayer unde vor avea loc 280 de sesiuni de experimente, la al caror acces participarea este gratuita.

Cea de-a V-a editie a Laboratorului de Stiinte Bayer are loc in perioada 7 – 25 mai 2018 si aduce, in acest an, o premiera: este prima editie in format international, ce va fi organizata atat in Romania, cat si in Republica Moldova.

De proiect se vor bucura in acest an copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani din Bucuresti, Constanta, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara si Chisinau.

Fiecare incursiune in lumea amuzanta si fascinanta a experimentelor stiintifice din domeniul biologiei si chimiei dureaza 60 de minute si le propune elevilor activitati individuale si de echipa. Sesiunile au o abordare “hands on”, extrem de apreciata de copii si de parintii acestora, care le permite micutilor cercetatori sa realizeze personal experimentele, sub indrumarea trainerilor.

“Succesul fiecarei editii a Laboratorului de Stiinte Bayer sau Baylab, asa cum este denumit la nivel international, ne confirma ca am ales un format menit sa ii incante pe copii si sa le atraga interesul fata de studiul stiintelor exacte. Entuziasmul si curiozitatea lor, a acestei generatii in mana careia se afla viitorul Romaniei, ne inspira sa dezvoltam de la un an la altul acest proiect educativ, pentru a le oferi posibilitatea cator mai multi copii sa se bucure de el si, cine stie, poate chiar sansa de a-si descoperi vocatia!”, arata Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer Romania si Bulgaria.

Ideea proiectului a pornit de la o realitate ingrijoratoare: pentru multi copii, scoala nu este locul unde iti doresti sa fii, unde inveti sa descoperi lumea si iti cultivi pasiunile. Programa incarcata, temele pentru acasa, lipsa resurselor si a oportunitatilor pe termen lung au facut ca abandonul scolar la varste mici si rata analfabetismului sa ajunga la valori alarmante, cu mult peste media Uniunii Europene. Bayer, pentru care educatia este una dintre prioritati din perspectiva implicarii in comunitate, crede ca statisticile pot fi schimbate prin proiecte educationale interactive, care sa ii ajute pe cei mici sa invete prin joaca. Asa cum este Laboratorul de Stiinte Bayer.

De la lansarea sa, in 2014, peste 12.000 de copii din Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara au trecut pragul Laboratorului si au descoperit ca stiinta poate fi distractiva. Un demers local, care contribuie la atingerea unui obiectiv ambitios asumat de Bayer la nivel global: 1.000.000 de copii interesati de stiinta, pana in 2020. Povestea continua in 2018, pentru prima data si dincolo de granitele Romaniei.

Laboratorul de Stiinte Bayer 2018 este prezent in urmatoarele orase:

Bucuresti -  Facultatea de Agricultura din cadrul USAMV Bucuresti - Bulevardul Marasti Nr. 59, Sector 1, corp A, parter, Laboratorul A.p.3.),

Constanta: Universitatea Ovidius, Aleea Universitatii, nr. 1, Corp B

Cluj Napoca: Centrul de Medicina Avansata MEDFUTURE, Str. Pasteur, nr. 4 – 6

Iasi: Facultatea de Agricultura / USAMV Ion Ionescu de la Brad, Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3

Timisoara: Centrul de Afaceri Ringul Bursier, Str. Oituz, nr. 4

Chisinau: Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu”, Bld. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 165

Partenerii strategici ai editiei Baylab din 2018 sunt: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; Centrul de Evaluare si Analize Educationale (CEAE); Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Agricultura; Universitatea „Ovidius” Constanta; Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca; Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultura; Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” Chisinau, Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii din Republica Moldova. Partener media al proiectului este Itsy Bitsy FM.


Mai mult in Eveniment, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: