Credit. Vodafone Romania
Initiativa subscrisa noii viziuni de brand a Vodafone, „Impreuna putem”, gardienii digitali ai padurii detecteaza sunetele specifice actiunilor de exploatare forestiera. Dispozitivele sunt conectate la reteaua Vodafone si semnaleaza in timp real pericolele.
AdPlayers. info
Vodafone previne defrisarile ilegale. Pune in functiune prima ,,padure” inteligenta din Romania.
Vodafone Romania anunta, in premiera in tara noastra, un proiect de padure inteligenta, conectata la reteaua Supernet. Padurea, situata in judetul Covasna, a fost dotata cu un sistem de monitorizare si semnalizare in timp real a sunetelor specifice exploatarilor forestiere, ceea ce ajuta la combaterea defrisarilor ilegale. Proiectul este parte a misiunii Vodafone de a proteja mediul si un apel la solidaritate pentru apararea padurilor din Romania impotriva defrisarilor ilegale, in linie cu noua pozitionare a brandului anuntata astazi la nivel global, „Impreuna putem”.
„Romania este printre putinele tari din Europa care se mai poate mandri cu padurile sale virgine. Din pacate, acestea sunt in pericol de a disparea. Unul dintre angajamentele asumate de Vodafone este acela de a proteja Planeta si de a utiliza tehnologia pentru a genera impact pozitiv in societate, pentru a contribui la schimbare si progres, pentru a conecta oamenii si societatea pentru o viata mai buna si un viitor sustenabil” a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.
,,Solutia pe care o lansam astazi raspunde unei nevoi imediate de a preveni exploatarile forestiere ilegale si de a putea interveni in timp util pentru a proteja ultimele areale seculare, dar si unui obiectiv pe termen lung, de actiune impotriva schimbarilor climatice. Sa ne ingrijim de viitorul Planetei este o responsabilitate care ne revine tuturor - autoritati, companii, organizatii de mediu si cetateni, si fiecare dintre noi putem contribui la acest obiectiv printr-un comportament responsabil si eforturi comune” a adaugat oficialul Vodafone.
Potrivit companiei, solutia de padure inteligenta implementata de Vodafone are la baza sistemul dezvoltat de start-up-ul non profit Rainforest Connection. Sistemul comunica cu reteaua Vodafone si consta intr-o serie de dispozitive numite „gardieni digitali”, prevazute cu senzori acustici care capteaza o gama variata de sunete din mediul inconjurator.
Datele captate sunt trimise, prin internet, catre o platforma aflata in cloud, dotata cu Inteligenta Artificiala. Aplicatia analizeaza in timp real informatia primita si, daca sunt detectate zgomote precum cele de drujba, de autovehicule etc, care ar putea indica eventuale activitati suspecte, trimite tot in timp real alerte catre o aplicatie instalata pe telefoanele padurarilor si/sau catre un centru de monitorizare zonal sau national.
Solutia le permite administratorilor padurilor sa asculte in timp real ce se intampla si sa intervina prompt in caz de pericol. Dispozitivele sunt instalate in segmentul superior al arborilor, intr-un mod neinvaziv, sunt dotate cu panouri solare proprii care le asigura alimentarea cu energie si sunt protejate de intemperii. Un singur dispozitiv are o raza de acoperire de 1Km si poate preveni defrisarea a peste 3Km patrati de padure.
„Proiectul pe care l-am anuntat astazi demonstreaza inca o data cum tehnologia poate contribui la solutionarea unei probleme reale cu care Romania se confrunta si anume defrisarea necontrolata. Nu vom avea niciodata suficienti padurari sa ne protejam complet padurile, insa putem avea suficienti gardieni digitali care sa detecteze si sa ne anunte imediat ce apare un pericol real de defrisare ilegala” a declarat Catalin Buliga, Chief Technology Officer, Vodafone Romania.
,,Solutia noastra se bazeaza pe captarea in timp real, cu ajutorul retelei Vodafone, a sunetelor specifice actiunilor de defrisare (drujba, motor etc.) si recunoasterea lor cu ajutorul inteligentei artificiale, urmate de transmiterea unei alerte catre persoanele si autoritatile responsabile ce pot interveni pentru a stopa actiunea de defrisare. Solutia propusa de noi este complementara masurilor deja luate de autoritati pentru ca intervine in etapa initiala, de detectie si alarmare din interiorul padurii, inainte ca defrisarea sa aiba loc” a mai spus Catalin Buliga.
Noua platforma de comunicare „Impreuna putem”. Noua viziune de brand a Vodafone
Vodafone a anuntat astazi la nivel global noua viziune a brandului, „Impreuna putem”, prin care isi continua misiunea de a contribui la societatea digitala in care nimeni nu este lasat in urma, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului. Astfel, Vodafone accentueaza rolul pe care fiecare individ il poate avea in schimbarea in bine a societatii, cu ajutorul tehnologiei.
Potrivigt responsabililor de comunicare, noua pozitionare de brand a Vodafone este inspirata de studiul derulat de companie in randul consumatorilor, care a aratat cum tehnologia s-a transformat dintr-un instrument care stimuleaza oamenii la nivel personal intr-o componenta esentiala care poate genera impact in dezvoltarea durabila a societatii.
Sub promisiunea „Impreuna putem” compania va continua eforturile de dezvoltare a retelelor sale Gigabit pentru a imbunatati conectarea oamenilor si a comunitatilor, a folosi tehnologia pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a sustine educatia, sectorul medical si pentru a crea o societate incluziva si durabila.
Mai mult in Campanii, Responsabilitate Sociala, CSR,