Vodafone Romania, certificata ISO pentru eficienta energetica
Marti, 08 Iunie 2021

 

Credit. Vodafone Romania

,,Certificarea ISO 50001: 2018 reprezinta inca un reper important in eforturile noastre de a ajunge la o amprenta de carbon „net zero” pana in 2040 si reflecta munca indelungata, consecventa si determinarea echipei Vodafone pentru a eficientiza cat mai mult consumul de energie electrica”, a declarat Catalin Buliga, Chief Network Officer Vodafone Romania.

AdPlayers. info

Vodafone Romania anunta obtinerea certificarii ISO 50001: 2018 care atesta eficienta si performanta sistemului de management al energiei in centrele sale de date din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Bacau si Craiova, anunta compania. Certificarea a fost emisa de organismul de certificare Lloyd’s Register Quality Assurance in urma unui audit realizat pe parcursul lunii martie.

„Grija pentru planeta si reducerea impactului operatiunilor Vodafone asupra mediului se afla in centrul preocuparilor noastre. Certificarea ISO 50001: 2018 reprezinta inca un reper important in eforturile noastre de a ajunge la o amprenta de carbon „net zero” pana in 2040 si reflecta munca indelungata, consecventa si determinarea echipei Vodafone pentru a eficientiza cat mai mult consumul de energie electrica”, a declarat Catalin Buliga, Chief Network Officer Vodafone Romania.

Printre masurile de reducere a impactului asupra mediului si asigurarea unui viitor verde, durabil, se numara:

•            Utilizarea exclusiva de energie verde pentru derularea activitatilor Vodafone in Romania

•            Folosirea de tehnologii avansate de racire, eficiente energetic in  centrele de date Vodafone

•            Utilizarea energiei solare pentru generarea energiei electrice necesare retelei Vodafone

•            Reciclarea in proportie de 100% a echipamentelor de retea disponibilizate

•            Prima Padure Inteligenta din Romania pentru prevenirea taierilor ilegale

•            Cartelele SIM de dimensiuni reduse eliminand jumatate din cantitatea de plastic utilizata

•            Dezvoltarea programelor de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electronice si electrice (DEEE) si a programelor de vanzare a terminalelor reconditionate.

La nivelul grupului Vodafone, obiectivul este de a elimina in intregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte pana in 2040, cu 10 ani mai devreme fata de termenul initial.

Pentru atingerea nivelului „net zero”, compania si-a stabilit obiective pe termen mediu si lung in cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. Aceste obiective prevad reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera provenite din activitatile proprii si din energia cumparata si consumata la 50% pana in 2025 si in intregime pana in 2030.

Vodafone si-a asumat, de asemenea, reducerea la jumatate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte – inclusiv in societatile mixte, toate achizitiile lantului de aprovizionare, utilizarea produselor vandute si calatoriile in scopuri profesionale – pana in anul 2030.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Telecom


PUBLICITATE: