Touched Romania lanseaza proiectul ”CyberAware in Jungla Digitala”, sustinut de Fundatia Orange
Miercuri, 07 August 2024


,,Criminalitatea online este, din pacate, un fenomen in continua crestere, mai ales in randul lor, pentru ca nu au informatiile necesare despre riscurile pe care le pot intampina cand folosesc retelele sociale si internetul”, a declarat Lidia Stoichici, director de dezvoltare in cadrul Touched Romania.     

AdPlayers. Info

Touched Romania anunta lansarea proiectului ”CyberAware in jungla digitala”, sustinut de Fundatia Orange, pentru constientizarea securitatii cibernetice in randul a peste 200 de femei, copii si tineri din comunitatea asociatiei, informeaza oficialii de comunicare.

Potrivit informarii, proiectul include seminarii practice si interactive, adaptate nevoilor si experientei beneficiarilor, avand ca teme: siguranta cibernetica, identitatea online, cyberbullyingul, precum si distribuirea unui ghid care ofera sfaturi practice si resurse utile pentru navigarea in siguranta pe internet, protectia datelor si prevenirea hartuirii online.

,,Criminalitatea online este, din pacate, un fenomen in continua crestere, mai ales in randul lor, pentru ca nu au informatiile necesare despre riscurile pe care le pot intampina cand folosesc retelele sociale si internetul”, a declarat Lidia Stoichici, director de dezvoltare in cadrul Touched Romania.     

”De aproape 20 de ani, Asociatia Touched Romania lucreaza cu femei victime ale violentei domestice, copii si tineri din categorii defavorizate, oferindu-le sprijin holistic pentru a depasi dificultatile cu care se confrunta. Apreciem sprijinul Fundatiei Orange care intelege pericolele la care pot fi expuse aceste grupuri vulnerabile.

“Cyberware in jungla digitala”

Cyberbullyingul, frauda online, furtul de identitate, pornografia infantila, hartuirea online sunt cateva exemple ale infractiunilor la care se expun persoanele vulnerabile. Invatand despre securitatea cibernetica, persoanele din grupul-tinta dezvolta abilitati de gandire critica, devin mai constiente de comportamentul lor online si inteleg impactul actiunilor, atat asupra lor, cat si asupra altora, promovand utilizarea etica si responsabila a tehnologiei.

Proiectul “Cyberware in jungla digitala” este implementat de Asociatia Touched Romania cu sprijinul Fundatiei Orange, in cadrul editiei 2024 a programului ”Sustine un ONG”. In luna iulie, au avut loc primele intalniri cu psihologul Florica Prica care le-a vorbit despre identitatea online si felul in care poate oscila intre autenticitate si perceptie. La randul lor, participantii au acceptat sa povesteasca situatii si exemple concrete. In luna august, urmeaza alte workshopuri despre protectia datelor si siguranta cibernetica, iar in septembrie vor avea loc seminarii pentru prevenirea cyberbullyingului.

Prin acest proiect, Touched Romania reafirma angajamentul sau de a oferi asistenta integrata mamelor si copiilor aflati in situatii de dificultate, atat prin servicii sociale, cat si prin educatie si resurse practice, contribuind la crearea unui mediu online mai sigur si mai protejat pentru toti membrii comunitatii.

Touched Romania. De 25 de ani in misiune de a schimba in bine vietile copiilor si mamelor in situatii de dificultate

De peste 25 de ani, Touched Romania este o asociatie non-profit, care ofera suport material si holistic, consiliere emotionala si juridica, precum si programe de reintegrare socio-profesionala femeilor si copiilor din categorii defavorizate. Printre proiectele derulate de asociatie sunt: Centrul Maternal Casa Agar, Programul de Asistenta Maternala „Suflete Micute”, Programul „Voluntar pentru Destine”, Proiectul „Dar din dar” si Centrul de Reintegrare Sociala si Consiliere.

Misiunea Touched Romania este de a schimba in bine vietile copiilor si mamelor aflate in situatii de dificultate, prevenind separarea copilului de familie si oferind sprijinul necesar pentru a le ajuta sa ramana impreuna si sa se reintegreze in societate.

Proiect in parteneriat cu Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate.

In cei 12 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 7,8  milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul incluziunii lor sociale. Principalele programe ale fundatiei sunt: ”Orange Digital Center”, „Digitaliada”, „Sustine un ONG”, „Lumea prin culoare si sunet”, “Solidarity FabLabs” si “Centrul Digital pentru Femei”. Pentru detalii, vizitati www.fundatiaorange.ro .

Mai mult in Responsabilitate sociala, CSR, Telecom


PUBLICITATE: