Credit: Tasuleasa Social / Via Transilvanica
adplayers.info
Asociatia Tasuleasa Social, impreuna cu Raiffeisen Bank Romania, anunta parteneriatul strategic pentru realizarea primilor 100 de km din Via Transilvanica, drumul care uneste Romania. Potrivit comunicarii, Via Transilvanica este un proiect – identitate ce are drept scop crearea unui drum care va porni din Drobeta-Turnu Severin - unde a intrat pentru prima data in tara Regele Carol - va strabate Transilvania si toate bogatiile culturale ale acesteia, si va ajunge pana la Putna lui Stefan cel Mare.
Proiectul va consta in amenajarea a 1.000 de km de traseu ce va strabate 10 judete - Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Suceava, si va oferi celor care vor dori sa il parcurga oportunitati culturale, sportive si de relaxare.
Conform autorilor proiectului, Raiffeisen Bank va finanta, printr-un parteneriat strategic de trei ani, primii 100 de km din drumul Via Transilvanica. Raiffeisen Bank este un partener de traditie al Asociatiei Tasuleasa Social, care s-a implicat de-a lungul timpului in sustinerea diferitelor proiecte precum “Via Maria Theresia”, reconditionarea unui drum istoric care, astazi, poate fi parcurs in siguranta de catre toti iubitorii de drumetii si de natura.
Proiectul Via Transilvanica a avut ca inspiratie potecile de pelerinaj din Spania si cele de anduranta din Statele Unite ale Americii, unde s-a observat ca astfel de initiative, odata implementate si dezvoltate, indeamna comunitatile sa lucreze impreuna, incurajand valori precum multiculturalitatea si toleranta.
Drumul va fi amenajat in mai multe etape, incepand cu o portiune de 100 de km in judetul Bistrita-Nasaud, in 2018. Ulterior, intregul traseu va fi semnalizat si marcat cu borne kilometrice realizate din andezit. Vor fi investite resurse multiple in informarea comunitatilor cu privire la potentialul turistic al proiectului si in furnizarea de informatii explicite pentru drumetii care vor strabate Via Transilvanica.
Proiectul se adreseaza turistilor de toate varstele care doresc sa descopere frumusetile Romaniei oferindu-le sansa de a cunoaste mai bine istoria si obiceiurile locale, dar si comunitatilor locale cu care dorim sa interactioneze. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilitati de cazare si masa, dar si informatii istorice si culturale ale diferitelor zone pe care drumul le strabate.
Cei doi parteneri au lansat si campania de strangere de fonduri prin care cei interesati pot contribui la amenajarea drumului, prin donatii, accesand pagina web https://www.viatransilvanica.com/doneaza/
In cei peste 17 ani de activitate, Asociatia Tasuleasa Social a derulat actiuni de mediu, educatie sau sociale, avand ca principii de baza voluntariatul, respectul fata de natura si fata de cei din jur. Cele mai cunoscute proiecte sunt: Padurea Pedagogica, Camionul de Craciun, Maratonul Via Maria Theresia, Scoala de Mers pe Munte, Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici si campaniile de impadurire.
Campusul Tasuleasa Social din Piatra Fantanele, in apropierea Pasului Tihuta, permite asociatiei sa ofer voluntarilor experienta unei scoli de voluntariat. Crezul Tasuleasa Social este ca orice schimbare de mentalitate trebuie sa inceapa cu educarea tinerilor prin puterea exemplului.
Mai mult in PR, Campanii