Agentia bate palma pentru pentru al doilea an consecutiv cu Bucharest Science Festival, primul festival din Romania al carui scop este popularizarea stiintei si tehnologiei in randul publicului larg, dar si sprijinirea educatiei stiintifice.
adplayers.info
Stiinta ramane la Rogalski Damaschin Public Relations. Agentia bate palma pentru pentru al doilea an consecutiv cu Bucharest Science Festival, primul festival din Romania al carui scop este popularizarea stiintei si tehnologiei in randul publicului larg, dar si sprijinirea educatiei stiintifice.
Un studiu derulat anul trecut de catre agentie pentru festival arata ca 41% dintre romani considera ca scoala nu ii sprijina suficient in fundamentarea unei educatii stiintifice, majoritatea crezand ca norocul garanteaza in proportie de 50% succesul, ca homeopatia are fundament stiintific sau, de exemplu, ca horoscopul le influenteaza viata intr-un fel sau altul. Cu toate acestea, interesul pe care participantii l-au aratat in cadrul festivalului demonstreaza ca publicul este receptiv si dornic de cunoastere, iar proiecte precum Bucharest Science Festival sunt primite cu bratele deschise de catre acesta.
Aflat la a cincea editie, Bucharest Science Festival a adus impreuna cercetatori din Romania si strainatate, care au avut contributii semnificative in domeniul lor. Tema centrala a editiei de anul acesta a fost „Exploratorii stiintei”, iar printre speakeri s-au numarat prof. Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Stiinta si Explorare in cadrul Agentiei Spatiale Europene, care a discutat despre explorarea frontierelor cosmice, Dr. Frank Shotkoski, invitat al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, alaturi de care a fost dezbatut impactul organismelor modificate genetic sau psihologul Daniel David, care a vorbit despre educatia stiintifica si profilul psihologic al romanilor.
„Lumea de maine va fi cu totul alta decit cea de azi sau de ieri. Ne aflam in pragul unei noi revolutii sociale, determinata de introducerea pe scara larga a sistemelor de inteligenta artificiala si de interconectarea retelelor de schimb de date” spune Toma Patrascu, directorul Bucharest Science Festival.
„Incurajati-va copiii sa gandeasca si sa puna sub semnul intrebarii lucrurile pe care le afla de la scoala, de la prieteni sau chiar de la voi! Incurajati-le atit creativitatea, cit si spiritul critic; acestea doua trebuie sa mearga mina in mina. Discutati cu ei si dezbateti idei, concepte sau, pur si simplu, intimplari de peste zi. Aratati-le lumea, asa cum este in realitate, nu mascata de mituri si de idei preconcepute. Inarmati-i cu cel mai puternic instrument al omenirii si invatati-i sa-l foloseasca. Oferiti-le in dar Stiinta!”
Mai mult in Conturi, PR