„Si eu pot fi campion?” Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii deruleaza a doua editie a programului de incluziune prin sport adresat persoanelor cu sindrom Down
Miercuri, 11 Septembrie 2024

Organizat in perioada septembrie 2024 - aprilie 2025, programul urmareste sa ofere participantilor ocazia de a practica o serie de sporturi nautice relaxante, de a afla informatii utile pentru a-si imbunatati stilul de viata si de a socializa intr-o comunitate cu valori similare.

AdPlayers. info

https://www.kayakchampions.ro/si-eu-pot-fi-campion

 

In perioada septembrie 2024 - aprilie 2025 va avea loc a doua editie a proiectului “Si eu pot fi campion?”, implementat de Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii si adresat persoanelor cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale din Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu, dar si alte orase situate in apropiere.

 

Programul urmareste sa ofere participantilor ocazia de a practica o serie de sporturi nautice relaxante, de a afla informatii utile pentru a-si imbunatati stilul de viata si de a socializa intr-o comunitate cu valori similare.

“Si eu pot fi campion?” este construit in jurul a 3 piloni: antrenamente fizice de vaslit in caiac si barca dragon, educatie pentru un stil de viata sanatos si socializare. In plus, tinerii din program isi vor putea demonstra abilitatile sportive in cadrul a doua competitii sportive dedicate: in luna octombrie 2024 vor putea participa la un concurs de caiace duble, iar in aprilie 2025 va avea loc competitia de vaslit in barca dragon.

Experienta din primul an de proiect ne-a demonstrat efectele benefice pe care exercitiul fizic regulat le are asupra reducerii depresiei sau prevenirii diabetului, unele dintre provocarile cu care se confrunta aceste persoane defavorizate.

Participantii capata mai multe incredere in fortele proprii si invata sa foloseasca valorile sportului in viata de zi cu zi. Mai mult, activitatile sportive unificate le dezvolta abilitati care ii vor ajuta sa se integreze si sa functioneze mai bine in societate – comunicare, concentrare, munca in echipa.

“Entuziasmul cu care au fost primite activitatile sportive ne-a depasit asteptarile, iar modul in care tinerii si-au invins fricile a fost cu adevarat impresionant. In plus, am constientizat cat de multa nevoie de sustinere au si parintii si rudele lor apropiate; de aceea, proiectul de anul aceasta continua si completeaza activitatile incepute in 2023, implicand activ si apartinatorii. Suntem tare mandri de campionii nostri, care devin modele de inspiratie si contribuie la schimbarea perceptiilor si a mentalitatilor privind persoanele vulnerabile.” spune Cristina Baban, project manager, Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii.

Participarea la activitati este gratuita pentru toate persoanele vulnerabile cu sindrom Down sau alte dizabilitati intelectuale, in limita numarului de locuri disponibile si in functie de program. Antrenamentele se desfasoara la sediul clubului, pe lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3, Bucuresti.

Beneficiarii vor vasli in caiac dublu, impreuna cu sportivi cu experienta, sau vor intra intr-o echipa de barca dragon. Toti participantii vor fi instruiti de antrenorii clubului si supravegheati pe toata durata activitatii sportive de traineri specializati, salvamari si un psiholog.

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practica cu ambarcatiuni usoare, ce folosesc diferite tipuri de vasle nefixate. Caiacul este un sport care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, capacitatea de efort si atentia distributiva. Barca dragon este o barca lunga de 12 metri, in care vaslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un tobosar si ghidate de un carmaci. Este un sport de echipa care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, sincronizarea si atentia distributiva.

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a inscrie persoane vulnerabile in proiect accesati pagina https://www.kayakchampions.ro/si-eu-pot-fi-campion .

Proiectul „Si eu pot fi campion?” este derulat de Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii si finantat prin programul In Stare de Bine, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Partenerii Proiectului

Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii

Infiintata in anul 2017, ACSN Titanii (Kayak Champions) se adreseaza in egala masura copiilor si adultilor, sportivi de performanta sau sportivi amatori. Sub indrumarea unor antrenori calificati, cu experienta internationala, se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competitional. Este vorba despre caiac sprint, disciplina olimpica a acestui sport, dar si caiac polo, caiac de tura, stand up paddle sau dragon boat.

Unul dintre obiectivele principale ale Asociatiei este si promovarea sportului, la nivel recreational sau de performanta. Programul umbrela „Vasleste pentru viata!” se adreseaza persoanelor vulnerabile (cu dizabilitati fizice sau intelectuale, pacienti oncologici, copii din centre de plasament si alte categorii defavorizate) si ii incurajeaza sa practice regulat vaslitul in caiac sau barca dragon.

In anul 2024 asociatia a infiintat si sectia paralimpica a clubului (para-canoe si para-dragon), in cadrul careia antrenam sportivi sau echipe de sportivi pentru participarea la competitii locale, nationale si internationale dedicate.

Clubul a organizat numeroase evenimente sportive printre care primul meci international de caiac polo din Romania sustinut in compania echipei Mari Britanii, Turneul international de caiac polo Bucuresti 2019 in compania echipei Israelului, Cupa Titan sau Cupa Danubius. Kayak Challenge Family & Friends este singura competitie de caiac din Bucuresti dedicata exclusiv sportivilor amatori si include probe family sau pentru catei.

Mai multe informatii pe www.kayakchampions.ro .

In Stare de Bine

In Stare de Bine este un program anual de finantare ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro pe an organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul este implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu sustinerea financiara a Kaufland Romania.

Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in trei domenii esentiale – cultura, sportul si viata sanatoasa – si care se adreseaza grupurilor vulnerabile si comunitatilor din care acestea fac parte.

In acest an, in mod exceptional, criza umanitara din Ucraina a determinat reorientarea partiala a programului catre sprijinirea migrantilor si refugiatilor alungati de razboi din tara vecina.

Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 149 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, care promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, ce contribuie la apararea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare.

Mi mult in Campanii, Responsabilitate Sociala, CSR, Sport Marketing, Sponsorship


PUBLICITATE: