Sanovita recomanda consumul unor produse pentru reducerea riscului de cancer
Miercuri, 20 Mai 2020

 

Credit: Sanovita 

AdPlayers. info

In Romania sunt inregistrati aproape 500,000 bolnavi de cancer la ora actuala, 150 dintre acestia murind zilnic, conform Institutului National de Sanatate Publica, citat de producatorul Sanovita. Factorii de risc sunt multipli, de la genetica, la varsta si pana la elemente precum dieta si sedentarism.

In contextul numarului mare de bolnavi dar si decese din cauza cancerului, Sanovita recomanda miscarea regulata si dieta alimentara sanatoasa. Dintre acestea compania recomanda consumul de fructe si legume proaspete, alimente bogate in fibre, peste si fructe de mare, migdale, curmale dar si altele din aceasta categorie, detaliind beneficiile consumului fiecarfuia dintre ele.

Fructe si legume proaspete

Fructele si legumele trebuie sa fie nelipsite din alimentatia zilnica. Este de preferat ca ele sa fie proaspete si de sezon, pentru a fi siguri ca au cat mai multe vitamine si nutrienti. Vedetele sunt cele cu proprietati antioxidante, precum citricele, fructele de padure, vinetele, broccoli sau legumele cu frunze de culoare verde-inchis.

O cercetare ampla publicata in Jurnalul International de Epidemiologie in 2017, care include 95 de studii realizate pe 2 milioane de oameni, arata o asociere clara intre consumul de fructe si legume si scaderea riscului de boli cardiovasculare si cancer.

Alimente bogate in fibre

Un secret pentru a introduce in dieta cat mai multe fibre este sa alegem varianta integrala in cazul fainii, orezului sau pastelor. De asemenea, leguminoasele precum lintea sau nautul reprezinta o sursa importanta de fibre. Acestea ajuta sistemul digestiv si conduc la eliminarea toxinelor din organism.

Un studiu facut in 2016 de Școala de Sanatate Publica de la Harvard arata ca femeile care au consumat alimente bogate in fibre in adolescenta si in tinerete au prezentat un risc mai scazut de cancer la san decat cele care nu le-au inclus in alimentatie la momentul potrivit.

Peste si fructe de mare

Pestele si fructele de mare sunt recomandate in orice dieta sanatoasa, fie ca vrei sa slabesti, sa iti imbunatatesti sistemul imunitar sau sa te aperi de anumite boli. Cercetatorii au aratat ca un consum regulat de acizi grasi Omega-3 este corelat cu un risc mai scazut de cancer. 

Studiul realizat pe un grup de femei aflate la postmenopauza a demonstrat ca cele care au introdus in alimentatie peste si/sau fructe de mare au manifestat un risc cu 26% mai scazut de a dezvolta cancer la san.

Migdale

Una dintre cele mai sanatoase gustari la care putem apela cand vrem sa rontaim ceva sau cand suntem pe fuga – migdalele - are numeroase proprietati in protejarea organismului. Nutrientii ajuta la combaterea starii de oboseala cronica, imbunatatesc digestia, previn bolile cardio-vasculare si reduc riscul de cancer. 

Studiile au demonstrat ca riscul de cancer poate fi diminuat de doua pana la trei ori in cazul persoanelor care au consumat frecvent acest aliment minune.

Curmale

Alte fructe care au capatat popularitate rapida si la noi sunt curmalele. Proaspete sau uscate, acestea erau foarte importante pentru vechii egipteni, latini si greci. Datorita nutrientilor, curmalele dau energie, combat anemia, reduc riscul de atac cerebral, dar si de cancer. 

Jurnalul International al Medicinii Clinice si Experimentale dovedeste ca antioxidantii prezenti in curmale pot ajuta la prevenirea cancerului datorita nivelului ridicat de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede ca ajuta la scaderea incidentei cancerului si a mortalitatii provocate de aceasta boala. Este important ca atunci cand cumperi curmale sa te asiguri ca sunt fara sulfati sau sulfiti.

Pe langa introducerea in dieta a acestor alimente, specialistii recomanda si reducerea consumului de alcool si a zaharurilor, precum si miscarea de cel putin 3 ori pe saptamana. Asadar - eforturi mici pentru scopuri mari!

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: