Peste 1.200 de copii ucrainieni aflati in 8 centre de refugiati din nordul Capitalei au fost implicati in activitati educativ-distractive in cadrul centrelor Kaia implementate incepand cu data de 8 martie prin eforturile celor 75 de voluntari care s-au alaturat proiectului initiat de Loredana Visa, director general al V+O Communication.
AdPlayers. Info
Peste 1.200 de copii ucrainieni aflati in 8 centre de refugiati din nordul Capitalei au fost implicati in activitati educativ-distractive in cadrul centrelor Kaia implementate incepand cu data de 8 martie prin eforturile celor 75 de voluntari care s-au alaturat proiectului initiat de Loredana Visa, director general al V+O Communication.
De asemenea, prin intermediul Kaia au ajuns la copii din centrele de refugiati donatii substantiale din parte unor oameni si companii de exceptie, precum o tona de creioane si carti de colorat de la o persoana privata din Germania, peste 2.000 de produse de igiena si jucarii de la Chicco, lapte praf si vitamine de la Ropharma si, cu totul surprinzator, o cutie de jucarii de la un copil de trei ani din Grecia. Sunt doar cateva exemple ale mobilizarii in sprijinul copiilor ucraineni de la noi. Proiectului i s-a alaturat si asociatia SNIR din Israel.
„Le multumesc celor care au ales sa le daruiasca din timpul lor copiilor ucrainieni aflati in centrele de refugiati pentru a le readuce bucurie in ochi. Le multumesc si celor care au contribuit cu diverse donatii care ne-au ajutat sa le aducem o farama de bucurie acestor oameni napastuiti. Vom continua, pentru ca proiectul Kaia este un demers pe termen lung”, a spus Loredana Visa, director general V+O Communication si initiator al programului Kaia.
Primii 75 de voluntari sunt studenti si chiar elevi de la 9 licee din Capitala, angajati din diferite companii, respectiv specialisti (psihologi si psihoterapeuti, profesori, artisti plastici si chiar un magician pentru copii). 45 dintre acestia au petrecut fiecare in medie 3 ore cu copii, in fiecare zi, in fiecare din cele 8 centre de activitati Kaia. Copii sunt implicati in activitati creative precum desenat, jocuri de constructie, jocuri interactive, si in curand si in cursuri introductive de limba engleza/romana. „Cu mare bucurie a fost intampinata o demonstratie de magie zilele trecute, cu ajutorul unui magician care i-a fermecat pe copii”, povesteste Loredana Visa.
„Acesta este un maraton al inimilor care trebuie sa continue sa bata pentru acesti copii si de aceea reiau apelul la oricine poate sa ne ajute fie ca voluntar, fie ca donator de bunuri specifice”, a spus initiatoarea programului Kaia.
Kaia este un program creeat si coordonat de agentia V+O Communication initial cu un grup de 20 de voluntari din mai multe tari, format din antreprenori, directori executivi din diferite companii, specialisti in situatii de criza.
Inovatia programului „Centrele de activitati Kaia” consta in flexibilitatea acestuia, deoarece este conceput pentru a fi implementat in spatiile in care sunt cazati refugiatii – centre sau hoteluri ori alte spatii rezidentiale temporare. Este de asemenea un program modular, care poate fi scalat sau ajustat in functie de necesitati si disponibilitati.
Initiatorii proiectului multumesc voluntarilor si companiilor si asociatiilor care ni s-au alaturat deja in acest demers si anunta ca pot fi contactati la contact@kaiacenter.ro pentru detalii, la volunteer@kaiacenter.ro pentru inscrieri ca voluntari, respectiv la donate@kaiacenter.ro pentru donatii.
Gasiti informatii la: www.kaiacenter.ro, precum si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Kaia-Center-109977448303529/
Mai mult in Business, Responsabilitate Sociala