Proiect CSR Secom – Gradina Botanica pentru amenajarea "Gradina cu remedii" de plante medicinale
Luni, 12 Septembrie 2016


adplayers.info

Secom desfasoara cel mai important parteneriat de responsabilitate corporativa impreuna cu Gradina Botanica pentru amenajarea sectorului de plante medicinale. Sub titlul ”Gradina cu remedii”, proiectul Secom are drept scop principal sustinerea pe termen lung a sectorului de plante medicinale si utile din cadrul Gradinii Botanice, imbunatatirea colectiei de plante si cresterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sanatate.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, proiectul organizat in Gradina Botanica“Dimitrie Brandza”din Bucuresti este cea mai importanta initiativa CSR a companiei Secom. Incheiat prin intermediul unui parteneriat pe termen lung cu Gradina Botanica, proiectul ”Gradina cu remedii” consta in amenajarea completa a sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica si imbunatatirea colectiei de specii.

Prima etapa a proiectului a cuprins lucrari de toaletare a labirintului verde, format din Buxus Sinensis, care delimiteaza zonele cu plante, precum si o serie de lucrari de curatare si amenajare a spatiului. Terenul a fost acoperit cu o membrana anti-buruieni si decorat ulterior cu un strat de mulch, menit sa asigure o protectie suplimentara impotriva plantelor daunatoare si sa contribuie la pastrarea umiditatii.

60% din suprafata totala de 1800 mp a ”Gradina cu remedii”.

In cadrul proiectului, toate plantele din cadrul ”Gradinii cu remedii” au fost etichetate, astfel incat vizitatorii sa identifice mult mai usor specia si aria terapeutica pentru care fiecare planta este benefica. In total, anul acesta a fost amenajat un procent de aproximativ 60% din suprafata totala de 1800 mp a sectorului denumit ”Gradina cu remedii”.

In etapa de amenajare urmatoare, planificata sa inceapa in primavara anului 2017, Secom ® va continua sa sustina lucrarile pentru restul suprafetei si va acorda suport necesar pentru extinderea colectiei cu noi specii de plante medicinale.

” Ne dorim ca “Gradina cu remedii” sa devina o resursa educationala atat pentru studentii de la Facultatile de Medicina si Farmacie, cat si pentru copiii sau bucurestenii interesati de fitoterapie. Angajamentul pe care ni l-am luat fata de Gradina Botanica din Bucuresti este unul pe termen lung si vom oferi tot suportul nostru pentru realizarea unui proiect valoros, care sa contribuie la o mai buna cunoastere a rolului naturii in viata noastra,” a declarat Lucia Costea, managing partner Secom ®.



Sectorul de plante medicinale si utile a existat inca din anul 1886, din momentul in care Gradina Botanica din Bucuresti a fost amenajata in spatiul din Șoseaua Cotroceni. Design-ul sau, sub forma unui labirint, este la fel de vechi precum sectorul in sine. In prezent, sectorul cuprinde peste 300 de specii de plante (plante medicinale si plante utile), toate grupate in 26 de segmente, in functie de aria terapeutica sau domeniul in care pot fi folosite, de exemplu: plante pentru afectiunile sistemului cardiovascular, plante pentru metabolism si nutritie, plante pentru imunitate sau plante utilizate in industria cosmetica.

”In cazul sectorului cu plante medicinale si utile cautam solutii pentru revitalizarea zonei. De aceea, am primit cu bucurie propunerea de parteneriat din partea companiei Secom ® pentru reamenajarea intregului sector. La scurt timp dupa inceperea colaborarii s-au intamplat minuni: mobilizarea a fost extraordinara, au fost realizate lucrari pe care, fara sprijin, nu am fi reusit sa le facem singuri. Astfel de parteneriate sunt vitale pentru longevitatea Gradinii Botanice, dar sa nu uitam ca depinde de noi toti sa ii pastram frumusetea in timp,”a declarat conf. dr. Paulina Atanasiu, Directorul Gradinii Botanice "Dimitrie Brandza" Bucuresti.

“Gradina cu remedii” este deschisa publicului larg incepand de joi, 8 septembrie, si poate fi vizitata de toti cei care sunt curiosi sa descopere plantele cu rol important pentru sanatatea si viata noastra, de zi cu zi. „Gradina cu Remedii” se gaseste in serelor.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: