ARRP organizeaza, pe 23 noiembrie, primul summit regional pe tema „Libertatea de exprimare vs. Discurs antidemocratic (Freedom of Expression vs. Antidemocratic Discourse)", intr-un context mondial incarcat de provocari.
AdPlayers. info
Asociatia Romana de Relatii Publice (ARRP) anunta organizarea primei editii a Summit-ului regional pe tema „Libertatea de exprimare vs. Discurs antidemocratic (Freedom of Expression vs. Antidemocratic Discourse)", intr-un context mondial incarcat de provocari. Evenimentul se bucura de o larga participare internationala si se va desfasura online joi, 23 noiembrie, anunta asociatia.
Provocarile politice, sociale si economice, pe de o parte, si diversificarea canalelor ce redefinesc comunicarea traditionala, pe de alta parte cer o abordare noua si o evaluare critica a rolului comunicatorilor. Problemele globale au devenit preocupari locale, iar provocarile regionale sunt acum percepute la nivel individual, considera ARRP, care isi propune sa transforme acest eveniment intr-unul recurent, in anii urmatori.
Aceasta prima editie se bucura de participarea confirmata a unor nume reprezentative ale industriei comunicarii recunoscute la nivel international precum Paul HOLMES, fondator al PRovoke Media si al prestigiosului The Holmes Report si, respectiv, a lui Grzegorz SZCZEPAĆSKI, presedinte in exercitiu al ICCO, cea mai mare asociatie a agentiilor de comunicare la nivel global, care vor aduce experienta globala pe tema summit-ului regional, alaturi de vorbitori precum Catalin HOSU, presedinte ARRP, Sergii BIDENKO, presedinte UPRA Ucraina, Alina BARGAOANU, membru Advisory Council – European D igital Media Observatory si Cristian PIRVULESCU, decan Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA.
Reprezentanti la varf ai asociatiilor profesionale de relatii publice si comunicare din tarile din regiune au confirmat, de asemenea, participarea la Summit, printre care: Maxim BEHAR (Bulgaria – membru in board al Bulgarian Association of PR Agencies BAPRA, fost presedinte al ICCO, presedinte al World Communication Forum Association WCFA), Radek MARŠIK (Cehia – chairman al Association of Public Relations in the Czech Republic APRA), Mario Aunedi MEDEK (Croatia – presedinte Croatian Public Relations Association HUOJ), sau András SZTANISZLAV (Ungaria – presedinte Magyar Public Relations Szövetség MPRSZ).
Evenimentul, moderat de catre Catalin STRIBLEA se va desfasura online si in limba engleza, incepand cu orele 15:00, si este structurat in jurul a doua paneluri (agenda anexata):
1. Fake News: instrument de propaganda si discurs al urii
(Fake News: Tool of Propaganda and Hate Speech)
2. Etica in PR – scut impotriva dezinformarii
(Ethics in PR – a Shield Against Disinformation)
Prin acest summit, ARRP isi propune sa initieze o platforma de comunicare, de tip think-tank permitand asociatiilor nationale de PR si comunicare din regiune sa formuleze noi directii de actiune in domeniul PR-ului, cu viziune pentru viitor , dar si in privinta potentialei revizuiri a curriculelor universitare pentru noile generatii de profesionisti , precum si actualizarea standardelor etice ale profesiei, tinand astfel pasul cu modul extrem de rapid in care evolueaza domeniul comunicarii strategice.
Asociatia Romana de Relatii Publice (ARRP):
Fondata in 1995, Asociatia Romana de Relatii Publice a fost creata pentru a face familia comunicatorilor din Romania mai puternica. Astazi, reuneste atat specialisti redutabili, care au pus bazele acestei profesii in Romania, cat si tineri profesionisti, aflati la inceputul carierei lor. Incepand din 2012, Asociatia si-a largit aria de cuprindere, invitand in randurile sale nu doar comunicatori individuali, ci si firme si departamente de comunicare din companii si institutii, plecand de la convingerea ca astfel forta sa va spori si interesele comunicatorilor vor fi servite mai bine. Din 2017, ARRP este membru ICCO.
Pentru detalii, accesati pagina ARRP https://www.arrpromania.ro/pr-summit-2023/