Modelul de munca hibrid pune la incercare abilitatile liderilor de echipa din IT de relationare cu echipa
Vineri, 15 Iulie 2022

67% dintre team leaderii din IT sa isi dezvolte noi abilitati de comunicare si relationare cu echipa pentru a pastra un nivel optim de productivitate. In prezent, 8 din 10 team leaderi considera ca provocarile de ordin uman, ce tin de interactiunea dintre oameni, se dovedesc a fi mai greu de gestionat decat cele de ordin tehnic.

AdPlayers. info

In contextul in care cea mai mare amploare a fenomenului telemunca este vizibila in domeniul tehnologiei & IT, Equatorial, companie care sustine dezvoltarea abilitatilor soft prin programe de leadership dedicate si adaptate conform nevoilor specifice din domeniul IT&C, a demarat un studiu reprezentativ in randul team leader-ilor din Romania, in parteneriat cu Reveal Marketing Research pe teme legate de atitudini in raport cu locul de munca.

Cercetarea desfasurata in perioada martie-aprilie 2022 in randul a 317 respondenti evidentiaza ca:

Noile forme ale organizarii muncii i-au determinat pe 67% dintre team leaderii din IT sa isi dezvolte noi abilitati de comunicare si relationare cu echipa pentru a pastra un nivel optim de productivitate.

In prezent, 8 din 10 team leaderi considera ca provocarile de ordin uman, ce tin de interactiunea dintre oameni, se dovedesc a fi mai greu de gestionat decat cele de ordin tehnic.

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfasurat online in perioada 25.03 – 05.04.2022 pe un esantion reprezentantiv pentru universul liderilor de echipa din departamente de IT & Tech, cu varsta 25+, din mediul urban, utilizatori de internet. Marimea esantionului a fost de 317 respondenti, iar eroarea maxima de esantionare este +/-5.6% la un nivel de incredere de 95%.

Provocarile neprevazute care au fost aduse de telemunca au obligat liderii de echipa sa adopte un nou stil de conducere

Noul context creat de modelul de lucru de acasa a reprezentat o provocare pentru 72% dintre team leaderi, 67% dintre acestia mentionand ca au fost nevoiti sa dezvolte noi abilitati pentru a mentine un nivel optim de implicare si productivitate in cadrul echipei.

Printre cele mai mari provocari mentionate de team leaderi in activitatea lor zilnica se numara adaptarea skill-urilor pentru telemunca (68%) si lipsa interactiunii zilnice cu echipa (55%).

Intrucat trecerea la telemunca a presupus o schimbare rapida a modului de lucru, liderii de echipa au avut nevoie de mai mult timp si au depus un efort suplimentar pentru a lua decizii potrivite si eficiente. Astfel, o treime dintre acestia considera gasirea de solutii la problemele echipei un aspect dificil al activitatii lor din prezent.

Modul de organizare a muncii in stil hibrid incepe sa devina un standard pentru companii. Astfel, team leaderii sunt principalii actori care trebuie sa ajute companiile pe de o parte, iar angajatii pe de alta parte, sa ajunga la un numitor comun in ceea ce priveste modelul optim de lucru. 3 din 10 team leaderi considera aspecte dificile la locul de munca motivatia si moralul angajatilor, astfel ca acestia sunt pusi intr-o pozitie dificila de a gasi solutii pentru a repune in miscare mecanismul lucratului de la birou, fara a inregistra scaderi ale productivitatii la nivelul echipei.

Paradigma muncii hibrid a subliniat importanta dezvoltarii de soft skills de catre team leaderi pentru a face fata schimbarilor constante de la locul de munca. Pentru 76% dintre team leaderi, provocarile de ordin uman ce tin de  interactiunea cu oamenii se dovedesc a fi mai greu de gestionat decat cele de ordin tehnic.

In acest context, team leaderii considera in proportie de 97% ca abilitatea de a empatiza si comunica eficient cu membrii echipei joaca un rol fundamental in activitatea lor de zi cu zi, in special pentru ca 56% dintre lideri au identificat o crestere a dificultatilor de comunicare.

Equatorial, companie de training dintr-un grup tech - Bittnet, sustine liderii de echipa din domeniul IT&C in dezvoltarea abilitatilor soft prin programe de leadership dedicate si adaptate nevoilor specifice ale acestora.

Cu o echipa de traineri experimentata in implementarea de programe de invatare pe tema leadershipului in tehnologie, Equatorial s-a remarcat drept prima companie de training din Romania care a folosit tehnologie si platforme de invatare in cadrul programelor de dezvoltare. Mai mult, Equatorial a continuat sa inoveze, sintetizand, pentru prima oara, profilul de Learner Persona al Tech Team Leads. Scopul companiei este de a construi personalitati si cariere de succes, dar si echipe pregatite pentru  viitor.

Mai mult in Cercetare, Research, Business, Market


PUBLICITATE: