Joc in Dar pentru 17.000 de copii si tineri. Campanie de donatii in jucarii, jocuri si echipamente electronice pentru centrele de plasament
Marti, 14 Aprilie 2020

 

Campania ii invita pe toti cei care pot sa doneze jucarii, board games, console de gaming, echipamente electronice (laptop, calculatoare, tablete etc.), articole arts crafts si jocuri pentru outdoor (mingi fotbal, mingi si cos baschet, fileu,rachete si mingi tenis,frisbee etc.), sa aduca zambetul si joaca in viata copiilor si tinerilor din centrele rezidentiale.

AdPlayers. info

Desi cel mai bun loc pentru un copil este in familie, in Romania exista peste 50.000 de copii si tineri in sistemul de protectie speciala, dintre care aproape de 17.000 in centre rezidentiale (centre de plasament).

In lipsa familiilor, cei mai multi dintre ei au nevoie de oameni care sa le fie aproape, sa-i ajute sa depaseasca cu bine perioada de izolare si sa simta ca cineva se gandeste la ei. Nu mai merg la scoala, nu au voie sa se vada cu prietenii, multora le lipseste motivatia si imboldul de a se implica in activitati educative si hobby-uri.

Pentru a-i ajuta sa treaca mai usor aceasta perioada de izolare, Asociatia The Social Incubator si Alianta Romania fara Orfani au lansat campania ”Joc in dar”, prin care ii invita pe toti cei care pot sa doneze jucarii, board games, console de gaming, echipamente electronice (laptop, calculatoare, tablete etc.), articole arts crafts si jocuri pentru outdoor (mingi fotbal, mingi si cos baschet, fileu,rachete si mingi tenis,frisbee etc.), sa aduca zambetul si joaca in viata copiilor si tinerilor din centrele rezidentiale. Produsele selectate pentru a fi donate se ambaleaza, eticheteaza si se transmit, prin curier, la cel mai apropiat centru de colectare.

Campania se desfasoara in perioada 7-17 aprilie 2020 si implica doar donatii sub forma de produse in stare buna, complete si functionale (jocuri si echipamente electronice).Cei care doresc sa achizitioneze produse noi, acestea pot fi livrate direct la centrele de colectare.

Pe baza nevoilor exprimate si a numarului de copii si tineri din Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), voluntarii nostri vor distribui toate produsele donate ulterior depozitarii si dezinfectarii lor in conformitate cu normele si prevederile in vigoare pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

”Prin initiativele si programele pe care le desfasuram, incercam sa rescriem, pas cu pas, capitole din povestile tinerilor ce provin din sistemul de protectie a copilului. Zilnic descoperim povesti al caror sfarsit este greu de imaginat iar schimbarea firului epic necesita multa rabdare, devotament si dedicare. Acum, poate mai mult ca niciodata, au nevoie de noi, de toti cei care putem sa le fim alaturi, sa le aratam ca o mana intinsa la greu, va spune o poveste la bine. Sa le demonstram ca nu este prea tarziu sa creada in eroi de poveste!” declara Adriana Preda, Director Executiv, Asociatia The Social Incubator.

“Cei mai vulnerabili in fata COVID 19 sunt cei care erau deja vulnerabili. Pe timp de pandemie, cei ce sufera mai mult sunt cei care sufereau si cand lucrurile erau normale: familiile nevoiase, victimele diferitelor abuzuri, orfanii. Nu putem schimba lumea, dar ceea ce face deseori ca o decizie importanta pentru viata ta sa fie cea buna si nu cea rea, este speranta si increderea: speranta ca se poate si altfel, increderea ca exista oameni buni, care iti pot servi drept exemplu. Noi ne luam aceste valori din familie. Și suntem obligati moral sa le dam celor ce nu le-au avut, mai ales cand circumstantele sunt mai dificile. “ declara Ștefan Coman, Coordonator Operational, Alianta Romania Fara Orfani.

Initiatorii

Asociatia The Social Incubator a fost infiintata in aprilie 2014 pentru a determina o schimbare reala si sustenabila in vietile tinerilor vulnerabili din Romania (cu precadere cei care au parasit - sau urmeaza sa paraseasca - sistemul de protectie a copilului, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani), oferind solutii sociale inovatoare pentru acesti tineri.

Abordarea este una personalizata, de tip 1-1 fiind axata pe patru directii de actiune: (1) Dezvoltare personala, (2) Educatie, (3) Integrare pe piata muncii si (4) Obiective punctuale (sanatate, spatii locative, initiative de antreprenoriat etc.) care le ofera tinerilor un pachet complex de aptitudini ce le faciliteaza tranzitia catre viata adulta si asigurarea independentei. Mai multe detalii pe https://asociatiasocialincubator.org

Alianta Romania fara Orfani (ARFO) uneste organizatii nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice si private avand un singur scop: fiecare copil sa beneficieze de dragostea, sustinerea si siguranta apartenentei la o familie.

Militeaza pentru dreptate si ajutarea oamenilor sa dobandeasca intelegerea si priceperea necesare pentru a avea grija de orfani. Mai mult decat sa creeze un program, ARFO isi propune sa mobilizeze intreaga societate inspre manifestarea grijii fata de copiii aflati in dificultate. Mai multe detalii, pe www.romaniafaraorfani.ro

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala

 


PUBLICITATE: