Fundatia Regala Margareta a Romaniei lanseaza selectia nationala pentru Bursele Tinere Talente 2025, editia a 17-a
Luni, 14 Octombrie 2024


Elevii si studentii cu varste intre 14 si 24 de ani, care urmeaza studii in domeniul muzicii clasice sau artelor vizuale la institutii de invatamant vocationale din Romania si provin din familii cu venituri reduse, sunt invitati sa aplice pana la data de 10 noiembrie 2024, pentru a obtine o bursa in cadrul acestui program, ajuns la cea de-a 17-a editie.

AdPlayers. info

Fundatia Regala Margareta a Romaniei da startul selectiei nationale pentru editia 2025 a burselor din cadrul programului Tinere Talente.

Elevii si studentii cu varste intre 14 si 24 de ani, care urmeaza studii in domeniul muzicii clasice sau artelor vizuale la institutii de invatamant vocationale din Romania si provin din familii cu venituri reduse, sunt invitati sa aplice pana la data de 10 noiembrie 2024, pentru a obtine o bursa in cadrul acestui program, ajuns la cea de-a 17-a editie.

Romania are nevoie de arta!

Pe parcursul unui an, bursierii selectati vor beneficia de sprijin financiar, mentorat intergenerational si oportunitati de promovare, menite sa-i ajute in dezvoltarea artistica.

Bursa Tinere Talente

Bursele individuale, in valoare de pana la 2.000 Euro, acopera costuri precum achizitionarea materialelor de studiu, instrumentelor muzicale, ustensilelor de creatie sau participarea la concursuri si cursuri de specializare. De asemenea, tinerii artisti vor avea ocazia sa participe la evenimente culturale, expozitii, concerte si recitaluri.

Mentorat intergenerational, masterclass-uri si training pentru performanta

Un element distinctiv al programului este componenta de mentorat intergenerational, prin care bursierii vor fi ghidati de personalitati consacrate din lumea artistica si culturala. Aceste sesiuni le ofera tinerilor oportunitatea de a se dezvolta atat profesional, cat si personal. De asemenea, masterclass-urile, atelierele de creatie si training-urile de pregatire psihologica si de dezvoltare fiziologica pentru performanta, organizate sub indrumarea unor mentori experimentati si valorosi ai programului, contribuie la perfectionarea abilitatilor acestora.

Promovarea tinerelor talente

Bursierii vor avea sansa de a-si prezenta creatiile artistice publicului larg, prin proiecte individuale si de grup, in cadrul unor evenimente speciale – concerte, recitaluri, expozitii - organizate de Fundatie in colaborare cu partenerii.

Cine poate aplica?

Selectia este deschisa elevilor si studentilor din intreaga tara, inscrisi la licee sau universitati cu profil artistic si muzical, cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani, care provin din familii cu un venit sub 2.200 Lei/membru de familie si nu dispun de mijloace financiare pentru a-si perfectiona talentul. Cei care au beneficiat de trei ori de bursa nu mai sunt eligibili.

Etapele selectiei

1.        Depunerea dosarelor de candidatura – pana la 10 noiembrie 2024, pe adresa de email: tineretalente@fundatiaregala.ro

2.        Evaluarea dosarelor – pana la 22 noiembrie 2024

3.        Evaluarea talentului si a potentialului artistic de catre juriul de specialitate compus din personalitati din lumea artei – pe parcursul lunii decembrie 2024

4.        Realizarea anchetei sociale pentru verificarea autenticitatii documentelor din dosarul de candidatura

5.        Anuntarea bursierilor admisi pe site-ul www.tineretalente.org – in ianuarie 2025

Recunoscut de patru ori ca cel mai bun program de Arta si Cultura din Romania, la Gala Societatii Civile, programul national Tinere Talente creeaza oportunitati egale pentru artistii in devenire, oferindu-le sansa de a-si dezvolta potentialul, de a-si exprima talentul si de a urma o cariera artistica, indiferent de contextul lor social.

Partener: Kaufland Romania

Sponsori: EY Romania, B&B Collection - Kultho, PEPCO Retail, PPG Romania - Oskar, Ferrero Rocher, Dedeman, Yardi Romania, UniCredit Bank, Enayati Medical City, Highlight Agency, Casa Siqua, Easy Print Services

Sponsori in kind: foto Anca Arambasa, Emotion Philms Production,

Parteneri media ai programului de-a lungul timpului: Europa FM, TVR, TVR Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Trinitas, RFI Romania, Agerpres, Forbes, Forbes Life, ziarul cotidian diplomatic Nine O’Clock, Zile si Nopti, BIZ, Revista Cariere, Revista Insight TAROM, Cocor Media Channel, IQads, SMARK, Phoenix Media, mediaTRUST Romania, Zenith Media

Programul Tinere Talente

Programul national Tinere Talente, initiat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei in 2009, are ca scop sprijinirea si promovarea tinerilor artisti talentati din Romania care nu dispun de resursele necesare pentru a-si atinge adevaratul potential si a-si exprima talentul. Pe langa sprijinul financiar, tinerii primesc indrumarea unor mentori valorosi, pregatire prin masterclass-uri si au oportunitati de promovare foarte importante, toate acestea creand o platforma de lansare in cariera artistica.

Pana in prezent, 440 de burse au fost acordate tinerilor talentati, aflati la inceput de drum, care studiaza muzica sau artele vizuale in licee si universitati din Romania, fiind ajutati sa-si depaseasca greutatile financiare si sa continue sa-si exprime valoarea artistica. In sustinerea bursierilor, au fost organizate 128 recitaluri si concerte, 82 de expozitii, 126 sesiuni de mentorat sau masterclass. Programul Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun Program de arta si Cultura din Romania, de 4 ori laureat la Gala Societatii Civile. De-a lungul timpului, peste 2 milioane de euro au fost investiti in viitorul artistic al Romaniei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.tinteretalente.org .

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: