Dyson lanseaza CleanTrace, tehnologie care incorporeaza realitatea augmentata si ofera date despre locul in care se face curatenia in timp real
Marti, 09 Aprilie 2024

Tehnologia Dyson CleanTrace este un instrument care incorporeaza realitatea augmentata (AR) si care se asigura ca nicio suprafata nu este ignorata.

AdPlayers. info

Curatarea locuintei poate fi o sarcina ingrata. Pe masura ce oamenii incep curatenia de primavara, s-ar putea sa neglijeze anumite suprafete insesizabile cu ochiul liber sau, din greseala sa aspire de doua ori acelasi loc, reducand eficienta si pierzand timp.

Inspirandu-se din modul de curatare sistematica a aspiratorului robot Dyson 360 Vis NavTM, Dyson CleanTrace™ ajuta utilizatorii sa aspire mai eficient, oferindu-le vizualizari AR, in timp real, cu locul in care au curatat si cu suprafetele pe care le-au ratat, eliminand astfel presupunerile fata de zonele pe care utilizatorul nu mai tine minte daca le-a curatat sau nu.

Tehnologie care arata unde s-a facut curatenie

Dyson CleanTrace™ reuneste o combinatie de tehnologii pentru cea mai puternica, inteligenta si completa curatare. Tehnologia LiDAR, prezenta pe telefonul utilizatorului, permite aplicatiei Dyson CleanTrace™ sa cartografieze camera si sa suprapuna traseele de curatare cu ajutorul AR, aratand unde s-a curatat si ce s-a omis.

Cand s-a finalizat curatenia, utilizatorul poate scana camera cu telefonul pentru a identifica golurile, astfel incat sa nu fie ratat niciun loc. Tehnologia existenta in Dyson Gen5detect detecteaza apoi acustic si numara particulele de praf, aratand dovada unei curatari in profunzime.

“Ne-am dat seama ca am putea cu totii sa invatam cate ceva de la abordarea eficienta de curatare a aspiratoarelor robotizate. Spre deosebire de majoritatea oamenilor care fac curatenie, robotii Dyson stiu unde se afla in camera, unde au fost si unde mai au de mers. Cu Dyson CleanTrace™, adaugam acest nivel suplimentar de inteligenta de curatare la aspiratorul Gen5detect. Acesta ofera posibilitatea de a vedea unde s-a curatat si unde nu, ceea ce, impreuna cu tehnologia de detectare a particulelor din dotare, ofera dovada ca suprafetele sunt, cu adevarat, curate”, spune Charlie Park, Vicepresedinte al departamentului de inginerie, Dyson Home.

Inginerii Dyson isi propun sa gaseasca permanent noi modalitati de eficientizare a curateniei. Pe langa testele extinse in laborator, inginerii  studiaza comportamentele umane si obiceiurile de curatenie, precum si neajunsurile pe care oamenii le raporteaza. Acestia au petrecut sute de ore observand mnodul in care oamenii fac curatenie in locuinte, studiind cat dureaza fiecare sesiune de curatenie, eficienta procesului, diferitele unghiuri si modele de aspirare, chiar si de cate ori un utilizator pune jos aspiratorul, in timpul unei sesiuni. Toate acestea contribuie la dezvoltarea inovatiei in tehnologia de ingrijire a suprafetelor.

Cat dureaza curatenia si care este perceptia

Cercetarile Dyson arata ca utilizatorii supraestimeaza, in mod regulat, timpul pe care il petrec facand curatenie. Datele arata ca aproximativ 80% din sesiunile de curatenie dureaza mai putin de 10 minute. Cu toate acestea, oamenii sustin ca aspira in medie 24 de minute pe sesiune. In plus, consumatorii sunt, fara voia lor, ineficienti. Acestia aspira, de mai multe ori, in aceleasi zone si rateaza cu totul alte locuri, facand necesara tehnologia Dyson CleanTrace™, care va fi disponibila incepand cu luna iunie 2024.

Dyson este o companie globala de cercetare si tehnologie cu operatiuni de inginerie, cercetare, dezvoltare, productie si testare in Singapore, Marea Britanie, Malaezia, Mexic, China, Polonia si Filipine. Compania infiintata in anul 1993 s-a dezvoltat constant de-a lungul anilor, iar astazi are un sediu global in Singapore la recent renovata statie electrica St James si doua campusuri tehnologice in Marea Britanie care se intind pe o suprafata de peste 800 de acri in Malmesbury si aerodromul HULLAVINGTON RAF restaurat.

Mai mult in Digital, Business, 


PUBLICITATE: