Cu o investitie de 19 milioane de euro in trei campusuri din capitalan si totodata cel mai mare operator de campusuri private din Romania, potriviti reprezentantilor de comunicare, proiectul Arcca s-a lansat in 2014 si a fost gandit alaturi de consultanti din Oxford
adplayers. info
Gandit alaturi de consultanti din Oxford si lansat in 2014 cu o investitie de 19 milioane de euro cel mai mare operator de campusuri private din Romania, Arcca pune la dispozitia studentilor peste 2500 de locuri de cazare, localizate in trei zone din Bucuresti (Pajura, Vitan si Titan).
Cu o rata de 60% a reinnoirii contractului anul de c atre rezidenti, 93% dintre rezidentii Arcca sunt romani, iar 7% provin din alte tari. Cei mai multi dintre locatarii Arcca studiaza la Universitatea din Bucuresti (40%), fiind urmati de cei de la Academia de Studii Economice (30%). 15% dintre ei sunt studenti la Politehnica, iar restul, la alte facultati. In ceea ce priveste judetele de unde provin, 20% sunt din Prahova, 14% din Galati, 13% din Constanta, 12% din Buzau, 11% din Vrancea, iar restul, din altele.
Pe langa localizarea in apropierea statiilor de metrou sau facilizarea accesului pana acolo, fiecare camera din campusurile Arcca are baie proprie, frigider si cuptor cu microunde. In plus, rezidentii au acces la bucatarii complet utilate, sali de lectura, spalatorie in regim self-service si parcare. Sediul din Vitan are inclusiv un teren de sport multifunctional, la care studentii au acces gratuit, un magazin si un restaurant. Toate campusurile sunt pazite 24 de ore din 24, iar accesul se face strict in baza unui card de acces.
„Ne dorim sa oferim un campus, nu doar un loc de cazare. Credem ca anii studentiei sunt cruciali pentru dezvoltarea profesionala si sociala a tinerilor care ne calca pragul. De aceea, campusurile noastre inseamna, in primul rand, o comunitate preocupata si activa” declara Anamaria Dunca, Director General, Arcca. „Avem proiecte sportive deschise rezidentilor, workshop-uri de dezvoltare personala si profesionala. Scopul nostru este sa ii ajutam sa-si dezvolte atat aptitudinile, cat si cercul social, vital pentru succesul profesional”
„Ne adaptam in permanenta nevoilor rezidentilor si depunem toate eforturile pentru a-i multumi si a-i face mandri de alegerea pe care au facut-o”, a mai spus directoarea Arcca.
De la 123 de euro in camera tripla.
Potrivit reprezentantilor de comunicare Arcca, tarifele pornesc de la 123 de euro de persoana, pe luna, pentru un loc in camera tripla standard si de la 158 de euro de persoana, pe luna, pentru un loc in camera dubla standard. In acest tarif sunt incluse cazarea, toate utilitatile si accesul la internet.
Rezidentii caminelor studentesti private de la Arcca se bucura de sprijinul unei comunitati foarte bine inchegate, care ii ajuta sa se dezvolte. Astfel, saptamanal sunt organizate workshop-uri, concursuri de cultura generala, seri de film sau board games, petreceri in aer liber.