Competitia „AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE”, de Cronicari Digitali. Retete festive de sarbatori, reinterpretate de chefi celebri.
Joi, 15 Decembrie 2022

 

Chef Liviu Lambrino si Silvia Terodorescu, Zaga Brand / Cronicari igitali

Proiectul a adunat peste 250 de propuneri de Aperitive (reci sau calde), feluri principale si Deserturi, dintre care 5 au fost selectate de un juriu format din chefi celebri, experti in gastronomie si bloggeri de Food. Ele au servit drept inspiratie si au fost reinterpretate de chefs celebri, in practica, cu ajutorul comunitatii Cronicari Digitali, al jurnalistilor si al vedetelor in cadrul workshopului de cooking AMINTIRI GUSTOASE.

AdPlayers. info

Competitia „AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE”, organizata de Cronicari Digitali, a cautat sa aduca mai multa inspiratie pentru apropiatele mese festive, direct din bucatariile generatiei digitale, in cadrul unui concurs pe Instagram, anunta initiatorii.

Potrivit autorilor, s-au adunat peste 250 de propuneri de Aperitive (reci sau calde), feluri principale si Deserturi, dintre care 5 au fost selectate de un juriu format din chefi celebri, experti in gastronomie si bloggeri de Food. Ele au servit drept inspiratie si au fost reinterpretate de chefs celebri, in practica, cu ajutorul comunitatii Cronicari Digitali, al jurnalistilor si al vedetelor in cadrul workshopului de cooking AMINTIRI GUSTOASE.

In weekend, Adriana Sohodoleanu, Alina Muntele, Alina Saftulescu, Dana Burlacu Visternicu si Daniela Niculi au creat cinci echipe care si-au asumat realizarea unui preparat festiv, pornind de la retetele propuse pe Instagram. Fiecare preparat s-a transformat intr-o propunere de cinci stele care poate fi asortata bucatelor traditionale de pe mesele de sarbatori. Conceptul si designul preparatelor realizate in cadrul workshopului ii apartin lui chef Liviu Lambrino, ambasador Electrolux, expert in arte culinare contemporane.

Concursul online, prefata workshopului, lansat de Cronicari Digitali si Amintiri Gustoase, platforme create de Zaga Brand si Asociatia Human Made Art, si-a desemnat castigatorii pe 2 decembrie, premiati cu produse si gadgeturi de cooking de peste 5.000 de euro.

Un meniu cu 5 preparate de 5 stele, pregatite intr-un workshop de o zi

Duminica, 11 decembrie, la Bucuresti, jurnalisti si creatori de continut digital si de gusturi bune au facut echipa intr-un workshop de pregatire a retetelor festive sub coordonarea lui Chef Liviu Lambrino.

Pana la intrarea pe statiile de gatit, cei peste 90 de participanti au fost intampinati cu antreuri delicioase - cu o gama impresionanta de sortimente de branzeturi romanesti si de inspiratie internationala de la Delaco, gusturi rafinate din toate colturile lumii, parte din gama Deluxe de la Lidl Romania, mezelurile romanesti, pregatite cu mestesug de la Matache Macelaru si un corner cu surprize culinare aranjate apetisant, gratie Sezamo Romania.

Apoi, timp de patru ore, in bucataria echipata integral de Electrolux, cuptoarele s-au incins, plitele s-au aprins, robotii de bucatarie au malaxat, tocat, pasat si 40 de jurnalisti si creatori de continut celebri au gatit de zor, in calitate de gazde.

Pentru preparate de calitate, toti partenerii au livrat ingrediente premium, de la mirodenii si fructe livrate de Sezamo, la icre de somon si creveti Deluxe, unt Delaco, ulei de prima presa Unisol, drojdie Pakmaya.

Pe tot parcursul evenimentului culinar, invitatii s-au delectat cu cele mai bune cocktailuri pregatite la barul Metaxa, intreaga gama de vinuri Domeniile Samburesti, dulciurile dr Gerard si apa de cea mai buna calitate de la Aqua Carpatica.

Chiar daca aromele si gustul nu s-au simtit online, atmosfera workshopului de cooking AMINTIRI GUSTOASE au putut sa patrunda online de pe conturile partenerilor si organizatorilor cu ajutorul continutului digital realizat de #teamGalaxy, cu smartphones Samsung capabile sa surprinda in cele mai mici detalii toata actiunea, de la stadiul de ingrediente la rezultatul final. Pentru cei care nu au fost prezenti la workshop, atmosfera a fost transmisa digital intr-un impresionant numar de peste 500 de stories.

Cele cinci feluri de mancare preparate de participanti, de care s-au bucurat ca-n familie, au fost Carpaccio de sfecla rosie coapta in sare, cu smantana de bivolita si icre de somon;  Crevete White Tiger, cu leche de tigre si segmente de grapefruit roz; Camembert en croute, cu smochine caramelizate iuti, bacon, usturoi, rozmarin, sos de miere si mustar; File de porc invelit in jambon, cu piure de telina si sos de merisoare; Mini Babka cu nuca si cacao, cu sos de vanilie si seminte de mac.

Meniul festiv a fost deschis de echipa din care a facut parte Nicoleta Ababei, cunoscuta online ca MamapeToc, cu un carpaccio de sfecla rosie coapta in sare. Festinul a continuat cu Crevete White Tiger, gatit de o echipa formata din numerosi cautatori de gusturi bune in online, precum Andreea Juganaru, Emilia Micu, Cristina Andrei, dar si cu vedeta TV Daniela Istrate, alaturi de sotul ei.

Al treilea fel a fost un delicios camembert en croute, preparat de echipa din care a fost si Adrian Dan, creator digital axat pe storytelling.

Inaintea desertului, participantii s-au bucurat de file de porc invelit in jambon pentru care au facut echipa, intre altii, Dan Posea, creatorul comunitatii Promovez Romania, si Giuliano Ieremias, de la Kiss FM.

Intre creatorii de gusturi bune care au acceptat provocarea Cronicari Digitali s-au aflat Alexandra Ungureanu si mama ei, Anca Ungureanu, care au pregatit impreuna mini Babka cu nuca si cacao.

Realizatorul radio Ciprian Muntele, de la Rock FM, a venit alaturi de sotia lui, Alina Muntele, pentru a surprinde in stories cum se naste magia de sarbatori din bucatarie.

Ce gatesti mai bine acasa pentru mese festive – retete propuse pe Instagram, premiate de chefi

Timp de aproape doua saptamani, „AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE”, competitia  din social media, a strans retete pentru mese festive de la utilizatorii digitali. Toate retetele propuse pe Instagram au trecut printr-o jurizare riguroasa realizata de nu mai putin de 17 jurati, chefs, experti si influencers din domeniul food. Cele mai multe propuneri au venit pentru desertul de sarbatori.

TOP 5 retete festive

1.      REGINA MARIA, regina tuturor prajiturilor la tava – reteta propusa de @chez_doinush

2.      Cornuletele fragede cu dulceata – reteta propusa de @hometown___flavours

3.      Steak de vita, servit alaturi de un piure cu pesto de trufe albe si ciuperci mini king oyster, cu sos demi glace si ulei de patrunjel – reteta propusa de @mo.m.e.n.t

4.      Placinte cu ravase cu mesaje milenniale – reteta propusa de @nicolerootless

5.      Vanilice - Fursecuri fragede cu vanilie – reteta propusa @aleksandrapetrov.ro

Titlul de Festive Master, dar si cate un premiu

Castigatorii au primit recunoasterea comunitatii, titlul de Festive Master, dar si cate un premiu consistent oferit de Samsung, Electrolux, Lidl, Delaco, Unisol, Matache Macelaru, Metaxa si Sezamo.ro. Primii din top, de la fiecare categorie de concurs - Aperitive (reci sau calde), Feluri principale si Deserturi – au oferit punctul de start pentru workshopul organizat weekendul trecut la Bucuresti.

De la retetele online, la studiu de piata si conferinte AMINTIRI GUSTOASE

Dupa competitia online si workshopul de cooking, Amintiri Gustoase va continua in 2023 cu proiecte ample care aduna retete si surse de informare in zona de Food & Beverage.

„Dupa ce am cautat amintirile gustoase si retetele care inspira generatiile digitale, ne-am bucurat de un workshop coordonat de chef Liviu Lambrino, dar si de cel mai frumos si intim moment de cunoastere intre oameni care se vad pentru prima data- statul la masa si mancatul impreuna, intr-un experiment relaxant care a adus fata in fata mai multe generatii”, declara Silvia Teodorescu, coordonatoarea Cronicari Digitali.

In 2023, continua proiectul gastronomic care isi propune sa aduca alaturi de ingrediente, retete si povestea preparatelor cat mai multe generatii.

„AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE” este organizat de agentia Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali. Partenerii principali sunt ELECTROLUX, LIDL si DELACO. Visual Storytelling asigurat de SAMSUNG. Proiectul este sustinut de SEZAMO, UNISOL, MATACHE MACELARU, DR. GERARD, PAKMAYA, METAXA, AQUA CARPATICA SI DOMENIILE SAMBURESTI.

Mai mult in Campanii, Digital, Telecom,


PUBLICITATE: