Cartea salveaza Romania. 22.000 de cititori Libris.ro au donat Filantropiei peste 20.000 EUR
Joi, 02 Aprilie 2015
 22.000 de cititori ai Libris.ro si Salvati Copiii Romania au facut posibila o noua donatie de peste 20.000 de euro catre sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia, constand intr-un incubator Giraffe Omnibed 1. Filantropia este cea mai veche clinica de obstetrica si ginecologie din Romania, infiintata in anul 1813. In anul 2014, aici s-au inregistrat 3.500 de nasteri, dintre care 375 au fost nasteri premature.

Cea mai mare librarie online din Romania, Libris.ro pune la dispozitia cititorilor o oferta de peste 100.000 de titluri in limba romana si in limba engleza. Libris s-a alaturat proiectului Salvati Copiii de reducere a ratei mortalitatii infantile in Romania din decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla. La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li s-a oferit optiunea de a dona pentru Salvati Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o alta suma. In aproape 4 luni de la lansarea programului pe Libris.ro, 22.000 de utilizatori au donat suma de 20.000 euro. Incepand din luna august a anului 2013, Libris.ro asigura transport gratuit prin curier, la orice comanda, indiferent de valoarea ei.

Romania se mentine pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, cu o rata de 8,5 la o mie de nou nascuti vii, cu aproape 5 procente mai mare fata de media europeana de 3,8‰. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru mame si copii si prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

In cadrul programului pentru reducerea mortalitatii infantile, derulat incepand cu anul 2010, Salvati Copiii si-a asumat sustinerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotarea a 54 de maternitati din 33 de judete cu echipamente medicale performante in valoare de peste 4,8 milioane de lei. Aceste unitati medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente performante necesare salvarii vietilor bebelusilor nascuti prematur.

Un numar de 100 de medici specialisti au participat la cursuri de pregatire pentru o mai buna detectie a sarcinilor cu risc si a malformatiilor congenitale corectabile. Prin programul de suport in mediul rural, Organizatia a oferit in mod gratuit sprijin pentru 12.600 de gravide, mame si copiii acestora, in 31 de comunitati defavorizate.

Salvati Copiii a demarat deasemenea si campania “Un gest pentru o viata”, menita sa promoveze in randul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin intermediul Organizatiei Salvati Copiii.

 Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: