( adplayers, Iulian Toma )
O poveste aniversara de 200 de ani dezvoltata de agentia PR People alaturi de creatia Gavrila si Asociatii a adus un trofeu de aur de la Sabre Awards proiectului de lansare pentru Cafeneaua Veche, cea mai veche cafenea atestata documentar in Bucuresti. Cum a inceput toata istoria si cum a fost pusa in aplicare, -a , descris-o cel mai bine managerul agentiei People.
Campania de relansare a Cafenelei Vechi semnata de People Public Relationships Agency a castigat Aurul la categoria Food Service in cadrul galei de premiere a Sabre Awards desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute la Barcelona. Cafeneaua Veche a concurat pentru aurul Sabre alaturi de branduri internationale precum STARBUCKS, SUBWAY sau McDonald's.
Ioan Daescu, partener al agentiei de PR din grupul Millenium People, descrie cazul pentru adplayers:
„Ideea de a relansa Cafeneaua Veche a luat nastere intr-un context neasteptat: proprietarii restaurantului italienesc Vecchio 1812 aveau nevoie de o campanie de PR pentru a creste notorietatea acestuia si numarul de clienti pentru serile din timpul saptamanii. In amenajarea restaurantului fusese investita o suma considerabila, dupa achizitionarea cladirii care il gazduia, declarata monument istoric. Momentul perfect pentru a debuta campania era chiar aniversarea de 1 an de la deschidere.
People a initiat un research care a scos la iveala faptul ca aniversarea de 1 an a Vecchio 1812 coincidea cu cea de 200 de ani a Cafenelei Vechi, cea mai veche cafenea atestata documentar in Bucuresti, care se aflase chiar in cladirea restaurantului. Istoricii cu care agentia a colaborat au confirmat faptul ca in aceeasi cladire de pe Strada Covaci 16 se intalnisera de-a lungul timpului nume de seama din cultura si politica romaneasca a ultimelor doua secole.
Pentru a sarbatori aceasta cifra rotunda, Cafeneaua Veche a fost relansata prin intermediul unei campanii de comunicare ce includea PR, social media si creatie. Pe langa coordonarea si implementarea strategiei de comunicare, echipa People a avut rolul unui adevarat consultant de business, planificand fiecare detaliu al relansarii, pentru a aduce la viata intr-un mod cat mai realist atmosfera de altadata a celei mai vechi cafenele din Bucuresti. Meniul restaurantului italienesc Vecchio 1812, aflat in aceeasi cladire istorica a Cafenelei Vechi, a fost schimbat pentru a cuprinde preparate din zonele care au influentat cel mai mult cultura si gastronomia romaneasca: Grecia, Turcia sau Franta. Interiorul cafenelei a fost reamenajat, integrand piese de mobilier vechi si valoroase, reconditionate.
Campania a debutat cu un teasing sub sloganul „Toate-s vechi si noua toate”; pentru a recrea atmosfera boema a Cafenelei Vechi, au fost readuse la viata, prin intermediul unor conturi de Facebook, cei mai plini de „glamour” oaspeti care i-au trecut pragul de-a lungul celor doua secole de existenta: Mihai Eminescu, Maria Tanase, Constantin Brancusi, Misu Vacarescu Claymoor sau Lisette Verea.
Aceleasi personaje au devenit si „protagonistele” noilor meniuri si au „semnat” invitatiile trimise catre presa cu ocazia evenimentului de relansare. Media kit-ul campaniei a fost un alt punct de creativitate al campaniei: cu ocazia redeschiderii Cafenelei Vechi, ziarul „Timpul”, pentru care Eminescu obisnuia sa scrie chiar din cladirea vecina acesteia, a fost re-editat intr-o maniera proprie, servind in acelasi timp drept comunicat de presa intr-o forma nemaiintalnita pana acum.
Proiectul de relansare a Cafenelei Vechi a fost coordonat de catre echipa People, care a oferit consultanta strategica si de business, alaturi de implementarea a campaniei de comunicare. Agentia Gavrila si Asociatii a gestionat componenta de creatie pentru elemente precum meniurile, sau re-editarea ziarului „Timpul”.”
Mai mult in Festival