adplayers. info
Institutia financiara cu cea mai indelungata traditie din Romania, CEC Bank, s-a alaturat campaniei de promovare a patrimoniului cultural in mediul online, Cronicari Digitali, pentru al doilea Heritage Instameet organizat in Bucuresti, anunta reprezentantii de relatii publice ai proiectului.
Evenimentul din 25 noiembrie, care a marcat finalizarea etapei 2018 a proiectului, a deschis usile a trei cladiri emblematice din Bucuresti pentru cei peste 200 de instagrammeri, bloggeri si jurnalsiti dornici de a descoperi case de patrimoniu inchise publicului larg si de a transpune cele vazute in continut digital.
Colaborarea dintre CEC Bank si Cronicari Digitali a demarat pe 17 iulie 2018, odata cu lansarea campaniei dezvoltate de agentia de comunicare creativa Zaga Brand si Institutul National al Patrimoniului. In cadrul primului Heritage Instameet din Romania, una dintre cladirile vizitate de peste 150 de creatori de continut digital a fost chiar Palatul CEC, sediul central al bancii, un monument emblematic pentru arhitectura eclectica de la inceputul secolului XX.
Palatul CEC, 154 de ani de existenta.
Pastrand vie istoria celor 154 de ani de existenta, CEC Bank a contribuit in 2018 alaturi de Cronicari Digitali la schimbarea modului in care tinerii privesc Romania si patrimoniul sau cultural.
Impozanta cladire care strajuieste Calea Victoriei si-a deschis portile si a fost gazda vizitatorilor pregatiti sa surprinda cadre spectaculoase. Opera a arhitectului francez Paul Gottereau, Palatul CEC a impresionat nu numai prin exteriorul flamboiant si detalii arhitecturale complexe, dar si prin curtea ce s-a transformat in oaza de relaxare colorata pentru cronicarii aflati in tur ghidat pe Calea Victoriei.
Pentru instagrammerii care au calcat pragul Palatului CEC in primul Heritage Instameet, interiorul cladirii a reprezentat o experienta unica, adusa la viata de echipa CEC Bank prin povestirile amanuntite despre constructia si viata Palatului.
Printre cele mai fotografiate elemente au fost candelabrele fabricate in Viena, ghiseele care au fost functionale din 1900 pana in 1999, dar si scarile impresionante ce duc spre Sala de Consiliu. Cea mai eleganta incapere a palatului este decorata cu lambriuri din lemn de nuc si cires sculptat, fiind in continuare utilizata pentru intalnirile importante.
Entuziasmul creat de primul Heritage Instameet a adus din nou CEC Bank alaturi de creatorii de continut digital care s-au inscris la al doilea eveniment dedicat lor. Pe 25 noiembrie, cronicarii au primit cadouri surpriza din partea CEC Bank - rucsacuri complet echipate care sa ii insoteasca in tururile ghidate prin Palatul Ghica, Muzeul Severeanu, Casa Macca si Aula Academiei Romane.
In cele cinci luni ale campaniei initiate de Zaga Brand si sustinuta de Institutul National al Patrimoniului, Cronicarii Digitali au parcurs peste 8.000 de kilometri in patru Heritage Trips de explorarea a 56 de obiective de patrimoniu, generand continut digital care a ajuns la peste un milion de tineri.
La sfarsitul lunii noiembrie, campania a fost premiata cu Best Digital PR la IAB MIXX Awards si a primit trei distinctii la PR Award 2018: Silver Award for Excellence la categoria Social Media, Silver Award for Excellence la categoria Comunicare in domeniul public si Golden Award for Excellence la categoria Cultura si arta.
Mai mult in PR