Asociatia Planeta Verde lanseaza proiectul EcoWave: Revolutia Reciclarii pe plaja
Joi, 27 Iunie 2024

Proiectul de educatie pentru colectarea separata a deseurilor de ambalaj de tip SGR- EcoWave: Revolutia Reciclarii pe plaja! a demarat prin instalarea de echipamente de colectare automata pe litoral, primul fiind deja instalat pe Plaja Zanzibar

AdPlayers. info

Asociatia Planeta Verde anunta lansarea proiectului de educatie pentru colectarea separata a deseurilor de ambalaj de tip SGR- EcoWave: Revolutia Reciclarii pe plaja!, prin instalarea de echipamente de colectare automata pe litoral, primul fiind deja instalat pe Plaja Zanzibar.

Potrivit informarii, proiectul are drept scop promovarea importantei colectarii separate pentru protejarea mediului si sustinerea micilor comercianti in implementarea colectarii ambalajelor din Sistemul de Garantie Returnare, venind in sprijinul comunitatii locale, cat si a turistilor cu o solutie eficienta pentru reducerea poluarii si pentru promovarea unui mediu mai curat si mai sustenabil in zonele de litoral.

Plaja Zanzibar devine astfel un model de sustenabilitate, oferind vizitatorilor sai un mod convenabil si eficient de a recicla ambalajele de tip SGR (sistem de garantie-returnare). Prin instalarea acestui echipament de colectare automata, Asociatia Planeta Verde isi propune sa incurajeze comportamentele responsabile si sa faciliteze implicarea activa a turistilor de pe litoral pentru protejarea mediului inconjurator.

„Suntem extrem de incantati sa lansam acest proiect pe Plaja Zanzibar. Aceasta initiativa nu doar ca promoveaza colectarea separata a deseurilor, dar si educa publicul cu privire la importanta protejarii mediului”, a spus Mihaela Papazu, Director Executiv Asociatia Planeta Verde.

,,Sistemul de garantie-returnare (SGR) este inca in primul an de activitate in Romania, si consideram esential sa fim alaturi atat de micii comercianti, care au obligatia legala de a implementa colectarea ambalajelor SGR, cat si de oameni, inclusiv in timpul concediilor lor, pentru a-i ajuta sa recicleze intr-un mod simplu si eficient”, adauga Mihaela Papazu.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si cu grupul FEPRA si pune bazele unui model de bune practici pentru implementarea pe termen lung a SGR pentru retailerii mici si autoritatile publice locale.  Prin aceasta colaborarea, se doreste oferirea unei solutii complete, de la implementare si pana la operare, pentru micii comercianti in procesul de gestionare a ambalajelor de tip SGR.

„Fiind una dintre principalele companii din industria reciclarii si colectarii deseurilor de ambalaje din Romania, suntem un puternic promotor al inovatiei si al implicarii in societate. ” a spus Sorina Raducanu, Director Marketing si Vanzari al FEPRA.

,,Suntem mandri sa fim parteneri ai proiectului EcoWave: Revolutia Reciclarii pe plaja!, un proiect care poate sa devina un exemplu de bune practici pentru toti cei impactati de Sistemul de Garantie-Returnare. Consideram ca prin astfel de parteneriate vom putea sa dezvoltam solutii eficiente si usor accesibile pentru toti cei care isi doresc un mediu curat si un viitor sustenabil – fie ca sunt cetateni, comercianti sau autoritati publice.” a adaugat oficialul de marketing si vanzari FEPRA.

De asemenea, centrele de colectare automata au integrata si o componenta de informare si constientizare despre importanta protejarii mediului inconjurator, precum si detalii despre proiectele de mediu ale Asociatiei Planeta Verde.

Pentru a marca lansarea acestui proiect, astazi a avut loc si un eveniment special cu participarea Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, unde au fost prezentate beneficiile pe termen lung ale acestei initiative.

„Invitam toti vizitatorii Plajei Zanzibar sa utilizeze acest centru si sa contribuie la un mediu mai curat. Este o oportunitate de a face un pas important spre un viitor sustenabil”, a adaugat Mihaela Papazu.

Mai multe informatii despre proiect pe pagina www.green-planet.ro

Asociatia Planeta Verde, fondata in 2010, este o organizatie non-profit dedicata protectiei mediului, dezvoltarii durabile si educatiei ecologice. Cu numeroase proiecte inovatoare si parteneriate strategice, Asociatia Planeta Verde continua sa inspire si sa mobilizeze comunitati pentru un viitor mai verde si mai sustenabil.

Cine este grupul FEPRA

Grupul de companii FEPRA ofera solutii integrate pentru indeplinirea obiectivelor de sustenabilitate si minimizarea impactului negativ asupra mediului, sprijinind tranzitia catre economia circulara a agentilor economici, care activeaza in tara noastra. Ecosistemul FEPRA ofera o abordare de servicii complete prin FEPRA EPR: implementarea responsabilitatii extinse a producatorului, FEPRA Waste Management: colectarea si sortarea deseurilor de ambalaje si deseurilor de echipamente electrice, FEPRA Recycling: reciclarea PET si a sticlei, precum si  din Global Innovation Solution: consultanta de mediu si Pivot C: consultanta de sustenabilitate.

Mai mult in Campanii, Responsabilitate Sociala, CSR, Retail

 

 


PUBLICITATE: