Salvati Copiii Romania a donat miercuri, 20 aprilie, Spitalului Clinic de Urgenta ”Sfantul Pantelimon” din Bucuresti un incubator performant si o masa radianta cu sistem de resuscitare, in valoare de 26.000 de euro.
adplayers.info
Salvati Copiii Romania a donat miercuri, 20 aprilie a.c., Spitalului Clinic de Urgenta ”Sfantul Pantelimon” din Bucuresti un incubator performant si o masa radianta cu sistem de resuscitare, in valoare de 26.000 de euro.
Anul trecut, in maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta „Sfantul Pantelimon” au avut loc 1.500 de nasteri si au fost ingrijiti 189 de nou-nascuti prematur, aceasta fiind una dintre cele 7 unitati medicale de nivel 3 din Bucuresti. In 2014, Salvati Copiii a mai oferit sectiei de neonatologie un ventilator de suport respirator, in valoare de 18.800 de euro.
”Contributia Salvati Copiii la dotarea sectiei de neonatologie este inestimabila, iar sustinerea lor repetata in lupta impotriva mortalitatii infantile este esentiala. Cu ajutorul echipamentului donat in 2014 au fost salvate vietile a multor copii nascuti prematur sau care sufereau la nastere de afectiuni respiratorii” spune Dr. Georgeta Sardescu, Șef Sectie Neonatologie, Spitalul Clinic de Urgenta ”Sfantul Pantelimon” Bucuresti .
In ultimii patru ani, Salvati Copiii a donat echipamente medicale performante, in valoare de 7.300.000 lei, catre 58 de maternitati din 34 de judete ale tarii, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii anual.
Aproape 300.000 de euro din 2%
O parte semnificativa din fondurile Salvati Copiii a venit de la contribuabilii care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit, transformand banii, care altfel ar fi ramas in posesia statului, in viata pentru copiii nascuti prematur.
Potrivit reprezentantilor de comunicare, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut sa completeze formularul pentru Salvati Copiii. Suma redirectionata in 2015 a fost de 272.673 de euro, aproape dubla fata de cea din 2013, cand au fost redirectionati 190.194 de euro. Din nefericire, patru din sase contribuabili NU directioneaza cele 2 procente din impozitul pe venit, banii ramanand in visteria statului.
„Salvarea vietii unui nou-nascut depinde de cele mai multe ori de asistenta medicala performanta. Medicii pot face minuni, dar au nevoie si de efortul si implicarea noastra. Pentru cei care aleg sa redirectioneze catre maternitati cele doua procente din impozitul pe venit, efortul este minim, insa impactul cumulat este foarte important. Banii astfel stransi sunt folositi in mod direct pentru a asigura supravietuirea celor mici” spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii.
Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1000 de nou-nascuti vii. Datele arata ca 1.628 de copii mai mici de un an au murit in 2014 in spitalele din Romania, iar lipsa aparaturii se numara printre principalele cauze ale acestor statistici cutremuratoare.
"Ma emotionez de fiecare data atunci cand vizitez maternitatile si sectiile de neonatologie si simt forta cu care bebelusii nascuti prematur lupta pentru viata. Voi continua sa sustin cauza Salvati Copiii prin promovarea campaniei 2% si recomand tuturor sa completeze acel formular, pentru dotarea maternitatilor, pentru supravietuirea celor mici. Sa redirectionezi 2% din impozitul pe venit este un gest simplu, nu costa nimic, dar aduce enorme beneficii pentru acesti copii speciali si familiile lor.” Amalia Nastase, ambasador al campaniei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile.
Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, PR, Conturi