Ministerul estimeaza ca, prin proiectele de antreprenoriat finantate din "Romania Start-Up Plus", vor fi create peste 2.000 de locuri de munca, vor fi infiintate peste 1.500 de intreprinderi si mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate in domeniul educatiei antreprenoriale. Ghidul si anexele, pe pagina MFE
adplayers.info
Antreprenor in comunicare? Ministerul Fondurilor Europene (MFE) publica ghidul final al apelului de proiecte "Romania Start-Up Plus", in valoare de 105 milioane euro din alocarea aferenta Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, avand ca obiective stimularea antreprenoriatului si crearea de locuri de munca.
Ghidul solicitantului a fost lansat in consultare publica in data de 11 iulie si dezbatut in sedinta publica din data de 25 iulie 2016. Continutul acestuia reflecta propunerile preluate in urma consultarilor si a sugestiilor primite din partea potentialilor beneficiari si a publicului interesat.
"Lansam astazi un apel important pentru ceea ce inseamna noua filozofie POCU de sustinere a initiativelor reale. El este rezultatul unor consultari robuste, coerente si transparente cu beneficiarii, iar forma actuala a ghidului "Romania Start-Up Plus" si a schemei de minimis aferente dovedesc o data in plus ca dialogul si utilizarea experientelor variate sunt instrumentele corecte pentru realizarea de vehicule de finantare functionale." a declarat domnul Dan Barna, Secretar de Stat in cadrul MFE.
MFE estimeaza ca prin proiectele de antreprenoriat finantate din "Romania Start-Up Plus", vor fi create peste 2.000 de locuri de munca, vor fi infiintate peste 1.500 de intreprinderi si mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate in domeniul educatiei antreprenoriale.
Depunerea proiectelor, prin intermediul sistemului informatic My SMIS 2014, se poate face incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru privind aprobarea Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana si se incheie in data de 30 octombrie 2016.
„Romania Start-up Plus” (RSUP) face parte din Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Cu o alocare totala de 4,326 miliarde euro, Programul Operational Uman 2014-2020 stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand astfel investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007‐2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE. In vederea atingerii obiectivelor propuse, in cadrul POCU au fost stabilite 7 Axe prioritare.
Ghidul si documentele anexe pentru "Romania Start-up Plus" pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Fondurilor Europene
Mai mult in Antreprenoriat, Fonduri Europene, Comunicare Publica