64% din deseurile colectate prin sistemul de pubele inteligente Big Belly, din centrul Capitalei, redirectionate catre reciclare
Joi, 09 Mai 2019

64% din deseurile colectate prin sistemul de pubele inteligente Big Belly, din centrul Capitalei, redirectionate catre reciclare

In cadrul campaniei ,,Dupa Noi, strangem tot noi", de la inceputul lunii februarie si pana la jumatatea lunii aprilie, prin reteaua Big Belly, au fost colectate 8,4 tone de materiale reciclabile in cele 15 containere dedicate colectarii deseurilor reciclabile, acest volum reprezentand 64% din volumul total de deseuri colectate in containerele Big Belly.

AdPlayers. info

Compania Coca-Cola HBC Romania, Primaria Sectorului 3 - prin Directia de Salubritate - si organizatia GreenPoint Management, au instalat, in luna februarie a acestui an, 30 de containere inteligente de tip Big Belly in zona  centrala a Capitalei (Piata Unirii – Piata Universitatii), in cadrul programului de incurajare a colectarii selective Dupa noi, strangem tot noi. 

Rezultatele obtinute dupa primele doua luni si jumatate de la instalarea containerelor sunt extrem de incurajatoare si arata un raspuns foarte bun din partea cetatenilor, care au folosit intr-un numar foarte mare aceste containere.

In cadrul campaniei Dupa Noi, strangem tot noi, de la inceputul lunii februarie si pana la jumatatea lunii aprilie, prin reteaua Big Belly, au fost colectate 8,4 tone de materiale reciclabile in cele 15 containere dedicate colectarii deseurilor reciclabile, acest volum reprezentand 64% din volumul total de deseuri colectate in containerele Big Belly.

De asemenea, aproape 80% din materialele aruncate in containerele pentru deseuri reciclabile au fost conforme cu normele in vigoare, ceea ce arata ca o infrastructura de acest gen motiveaza consumatorii sa se implice in initiativele de colectare selectiva.

Big Belly – sistem inovator de colectare selectiva a deseurilor

Big Belly este unul dintre cele mai inovatoare sisteme de colectare selectiva a deseurilor, implementat cu succes in multe dintre tarile Uniunii Europene. Unul dintre principalele sale avantaje este acela ca include un sistem inteligent de compactare a deseurilor, alimentat cu energie solara, prin panouri fotovoltaice, ceea ce creste capacitatea de stocare a acestor containere, ele ajungand sa poata colecta o cantitate de 5 ori mai mare decat volumul lor.

Rezultatul direct este eficientizarea spatiului folosit pentru colectare separata, dar si reducerea numarului de colectari efective: in timp ce un container clasic are nevoie sa fie golit, in medie, de pana la 5 ori pe zi, un container Big Belly are nevoie de o singura colectare la 10 zile. In cazul de fata, numarul de colectari a deseurilor din zona vizata a fost eficientizat cu 94%! S-au redus, astfel, inclusiv emisiile de CO2 si cantitatea de combustibil consumata in procesul de colectare.

Containerele Big Belly nu doar ca au capacitate de stocare extinsa, dar au si capacitatea de a comunica acest lucru, printr-un sistem de raportare, prin care transmit in mod automat gradul de umplere, precum si alte informatii utile, astfel incat salubristii sa nu fie nevoiti sa faca mai multe drumuri pentru a colecta deseurile dintr-un container care nu este inca plin.

Platforma Dupa Noi

Dupa Noi este platforma care reuneste toate proiectele de responsabilitate sociala derulate de compania Coca-Cola HBC in Romania. Lansata in 2016, platforma de CSR reflecta filosofia Coca-Cola HBC, aceea de a face tot ce este posibil pentru a lasa in urma o lume mai buna, prin protejarea mediului inconjurator si a resurselor, prin promovarea valorilor, a traditiilor, a povestilor si a locurilor din Romania. Platforma isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa constientizeze cat de important este ce lasa in urma lor si sa adopte un stil de viata cat mai responsabil, pe care sa-l transmita si generatiilor viitoare.

Proiectul a inceput in Țara Dornelor – prin crearea de continut pentru promovarea si sustinerea zonei - si a continuat prin initiative punctuale, cum sunt „ThinkBIGar”, initiativa angajatilor de la fabrica Coca-Cola HBC din Timisoara pentru amenajarea traseului eco-turistic din jurul cascadei Bigar, „Povesti din Ciocanesti”, un serial online cu povestile autentice ale oamenilor din satul muzeu Ciocanesti sau proiectul de educatie in vederea colectarii selective „Dupa Noi, strangem tot noi”.


PUBLICITATE: