36 case in doar 5 zile. Familii cu venituri mici - beneficiari si voluntari in constructia Big Build
Miercuri, 23 August 2017

36 case in doar 5 zile. Familii cu venituri mici - beneficiari si voluntari in constructia Big Build.
Credit: Habitat for Humanity Romania

Kaufland Romania, partenerul strategic BIG BUILD, a suplimentat donatia pentru proiect astfel incat familiile beneficiare sa plateasca o rata mai mica pentru locuinte cu pana la 100 de lei lunar, pentru o perioada de 20 de ani

adplayers.info

Habitat for Humanity Romania construieste 36 de locuinte in doar 5 zile in cartierul Izvoare din Bacau, pentru a ajuta familiile cu venituri mici, selectate in urma cu un an, anuntareprezentantii de relatii publice ai organizatiei. Astfel, intre 2 si 6 octombrie, 450 de voluntari romani si internationali vor munci, alaturi de familiile beneficiare, la ridicarea caselor in care acestea vor locui.

BIG BUILD marcheaza astfel Ziua Mondiala a Locuirii, sarbatorita anul acesta pe data de 2 octombrie. Pentru a celebra locuirea, proiectul ia forma unui festival al binelui — #Habitat Fest — care aduce impreuna oamenii care au nevoie de ajutor cu cei care au posibilitatea si doresc sa ajute.

„La #Habitat Fest schimbam viata a 36 de familii, care vor avea o locuinta decenta si un camin primitor. Mai mult, punem fundatia unei comunitati a oamenilor marinimosi, formata deopotriva din voluntari generosi, parteneri de nadejde si familii in nevoie, care lucreaza umar la umar pentru a contribui la eradicarea locuirii precare” se arata in comunicarea Habitat for Humanity Romania.

„Ne bucuram ca vom sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii pe santierul din Bacau si ca intre 2 si 6 octombrie vom face un pas important pentru a ajuta cele 36 de familii sa inceapa o viata noua” spune Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania.

„Totodata, prin acest proiect ambitios continuam eforturile din ultimii ani de a pune pe agenda publica problemele de locuire cu care se confrunta jumatate din populatia Romaniei. Suntem recunoscatori pentru sustinerea pe care am primit-o din partea Primariei Municipiului Bacau si a partenerilor nostri, care au ramas alaturi de proiect si ne-au ajutat sa ne respectam angajamentul luat fata de familii”.

Kaufland Romania a suplimentat donatia pentru proiect

Kaufland Romania, partenerul strategic BIG BUILD, a suplimentat donatia pentru proiect astfel incat familiile beneficiare sa plateasca o rata mai mica pentru locuinte cu pana la 100 de lei lunar, pentru o perioada de 20 de ani. Prin urmare, realocand fondurile destinate platii chiriilor pentru familii pentru o perioada limitata, Kaufland a facut o investitie pe termen lung, venind inca o data in sprijinul semenilor aflati in nevoie.

„Pentru noi este deja un obicei sa fim alaturi de comunitatea locala, acolo unde este nevoie. Pe langa sprijinul financiar, echipa Kaufland va munci pe santier impreuna cu voluntarii si va ajuta la ridicarea caselor. Vrem sa ne asumam cu adevarat rolul de partener implicat si sa contribuim la schimbarea vietilor oamenilor in mai bine”, declara Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Dupa amanarea evenimentului anul trecut, organizatia a lucrat in parteneriat cu administratia publica locala din Bacau pentru obtinerea autorizatiei de construire, care a fost eliberata pe 4 august.

„Municipiul Bacau sustine proiectele  sociale puse in opera de Habitat for Humanity,  care au ca finalitate construirea a 36 de case pentru familii cu venituri mici din Bacau. Primaria este preocupata de soarta tuturor locuitorilor ce traiesc in zonele urbane marginalizate din Municipiul Bacau, iar in acest context proiectul realizat cu partenerii de la Habitat for Humanity este binevenit. El reprezinta si dovada concreta ca impreuna cu cei de la Habitat for Humanity am muncit pentru a duce la bun sfarsit un proiect important pentru comunitatea noastra”, a declarat Cosmin Necula, Primarul Municipiului Bacau.

Familiile cu venituri mici – beneficiari si voluntari pentru constructia de locuinte

Conform European Housing Exclusion Index 2016, Romania se afla pe ultimul loc din UE la mai multe capitole privind accesul la locuirea de calitate. Peste jumatate (52,3%) din populatia Romaniei traieste in locuinte supraaglomerate; 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare; iar peste 15% dintre locuitori sunt impovarati de costurile locuirii, respectiv cheltuie peste 40% din venitul lunar pentru intretinerea gospodariei.

Familiile care vor sa beneficieze de o locuinta construita de Habitat for Humanity Romania trebuie sa corespunda urmatoarelor criterii de selectie: Au nevoie urgenta de o locuinta. In momentul selectiei, ele nu au un camin si locuiesc in conditii improprii, fie mai multe generatii intr-o locuinta neadecvata numarului de persoane, fie in chirie. Al doile criteriu il calcul este acela ca au venituri si pot plati rate lunare, fara dobanda, fara profit, la locuinta dobandita prin programul Habitat for Humanity, pe o perioada de 20 de ani. Familiile beneficiare platesc locuinta la valoarea materialelor de constructie.

Familiile beneficiare devin astfel parteneri ai organizatiei Habitat for Humanity Romania. Ratele platite de beneficiari merg intr-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuinte pentru familii in nevoie. In felul acesta, o familie care detine o casa Habitat for Humanity ajuta o alta familie in nevoie sa aiba o locuinta decenta.

Un al treilea si nu mai putin important criteriu este acela de a avea disponibilitatea de a contribui cu munca voluntara la constructia locuintelor Habitat for Humanity Romania. Conceptul de munca voluntara, sweat-equity cum este numit peste tot in lume, nu reprezinta o plata pentru casa primita, ci arata dorinta familiei de a se implica alaturi de voluntari internationali si romani in eforturile pentru eradicarea locuirii precare.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: