Elevii cu varste intre 16 si 18 ani, pasionati de tehnologie si sustenabilitate, si-au inscris ideile in competitie, abordand provocari din categoriile Educatie, Mediu inconjurator, Dezvoltare durabila si Diversitate si incluziune sociala.
AdPlayers. info
Samsung Romania anunta selectia celor 25 de proiecte finaliste in cadrul celei de-a patra editii a competitiei nationale Solve for Tomorrow, intrecere unde elevii cu varste intre 16 si 18 ani, pasionati de tehnologie si sustenabilitate, si-au inscris ideile in competitie, abordand provocari din categoriile Educatie, Mediu inconjurator, Dezvoltare durabila si Diversitate si incluziune sociala.
Solve for Tomorrow 2024-2025 este organizat in parteneriat cu Junior Achievement Romania, cu sprijinul Google Romania si Startarium. Aceste organizatii contribuie cu expertiza si resursele lor, creand un mediu propice dezvoltarii proiectelor cu impact social.
Tineri pasionati de schimbare
Editia din acest an a reunit un numar impresionant de 461 de proiecte inscrise, dintre care 141 in categoria Educatie, 138 in Mediu inconjurator, 100 in Dezvoltare durabila si 82 pentru Diversitate si incluziune sociala. Au fost inregistrate inscrieri din 35 de judete, realizate de peste 1.350 de elevi cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani.
„Aceasta competitie continua sa inspire si sa pregateasca generatiile viitoare pentru a aborda provocarile viitorului cu solutii sustenabile. Proiectele inscrise in acest an reflecta nu doar creativitatea si pasiunea tinerilor din Romania, ci si dedicarea profesorilor care ii sprijina si ii ghideaza. Fara implicarea lor, acest proiect nu ar fi posibil. Echipa Samsung este mandra sa sustina eforturile tuturor celor implicati – elevi si profesori deopotriva.” a spus Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung Electronics Romania.
Proiectele au fost jurizate pe baza urmatoarelor criterii:
· Cea mai buna utilizare a tehnologiei (aplicatie, produs sau serviciu) pentru a aborda una dintre temele competitiei
· Nevoile publicului vizat
· Creativitatea si originalitatea ideii
· Fezabilitatea solutiei in raport cu tehnologia si resursele actuale luate in considerare
· Potentialul ideii de a avea o influenta benefica asupra societatii si/sau mediului
· Potentialul de a ajunge la publicul vizat
Juriul celei de-a patra editii Solve for Tomorrow este format din: Simona Panait (Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung Electronics Romania), Loredana Mihaescu – Education Director (Junior Achievement Romania), Sorin Sfetcu (Industry Manager, Google Romania), Vlad Craioveanu (Fondator Startarium & CEO si Cofondator Impact Hub Bucharest), Iulia Botar (Communication Director – Learning & Development, GRF+).
Ce urmeaza pentru finalisti?
In etapa a II-a, in ianuarie si februarie 2025, tinerii selectati vor beneficia de sesiuni intensive de mentorat 1:1, ateliere de design thinking, antreprenoriat si inteligenta artificiala, menite sa le dezvolte proiectele si sa-i ajute sa-si transforme ideile in solutii reale. Etapa finala se va incheia in martie 2025, cu prezentarea proiectelor in fata juriului, pe baza careia vor fi desemnati castigatorii competitiei.
Lista finalistilor poate fi consultata pe www.solvefortomorrow.ro
Solve for Tomorrow
Lansat in 2010, Solve for Tomorrow este o competitie unica prin care se incurajeaza gandirea inovatoare, munca in echipa si dezvoltarea unor idei de inovare sociala care rezolva cele mai urgente probleme ale comunitatii.
Solve for Tomorrow s-a desfasurat in aproximativ 23 de tari din intreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenti participanti. In acest timp, competitiei Solve for Tomorrow i s-au alaturat mii de studenti, profesori si parti interesate din intreaga lume, cultivand mereu un spirit de inventie si creativitate in scolile si comunitatile in care opereaza.
Mai mult in Campanii,