Andreea Lica, noul Strategy Manager Domeniile Averesti.
Dupa ce a contribuit la cresterea si dezvoltarea brandurilor aflate sub umbrela Viticola Sarica Niculitel/Caii de la Letea si Domeniile Prince Matei din pozitia de marketing manager, Andreea Lica se alatura echipei de management a Domeniilor Averesti cu o experienta de 25 de ani in marketing si publicitate, dintre care ultimii cinci ani si jumatate petrecuti in industria vinului la care adauga un Master la Facultatea de Horticultura din cadrul UASMV – Tehnologii performante, marketing si management vitivinicol.
AdPlayers. info
Dupa ce a contribuit la cresterea si dezvoltarea brandurilor aflate sub umbrela Viticola Sarica Niculitel/Caii de la Letea si Domeniile Prince Matei din pozitia de marketing manager, Andreea Lica se alatura echipei de management a Domeniilor Averesti, unul dintre cei mai importanti producatori locali de vin, in top 10 cele mai mari plantatii de vita de vie din Romania, unde va ocupa functia de Strategy Manager.
Cu o experienta de 25 de ani in marketing si publicitate, dintre care ultimii cinci ani si jumatate petrecuti in industria vinului, Andreea Lica se alatura echipei de management a Domeniilor Averesti. Licentiata in drept, in 2021 Andreea Lica a finalizat si un Master la Facultatea de Horticultura din cadrul UASMV – Tehnologii performante, marketing si management vitivinicol.
Anterior experientei sale in lumea vinului, Andreea Lica a fost antreprenor in publicitate din pozitia de proprietar al agentiilor Medes Advertising si 4U Bright Ideas. De asemenea, timp de aproape 2 ani, Andreea Lica a fost consultant la cel mai mare mall din Panama City (Albrook Mall).
“Intrarea mea in industria vinului a fost cea mai inteleapta decizie pe care am putut sa o iau! Produsul este fascinant si oamenii care contribuie la realizarea lui, de asemenea. Venirea mea la Domeniile Averesti o vad ca pe o incununare a muncii mele din ultimii ani, o provocare pe care am acceptat-o cu placere. Atunci cand ai un vin excelent si capacitatea de a-l realiza, o echipa profesionista si entuziasta si resursele necesare, nu ramane decat sa-mi folosesc tot know-how-ul pentru ca Domeniile Averesti sa ajunga unul dintre cei mai importanti jucatori din industria vinului. ”, a spus Andreea Lica, Strategy Manager, Domeniile Averesti
„Vinul este experienta si poveste, exact asta inseamna si Domeniile Averesti, ca si produs, dar si ca echipa. Strangem in jurul vinului de Averesti oameni capabili si experimentati, care sa completeze si sa diversifice strategia noastra de dezvoltare.” Rares Florea, Country Manager Domeniile Averesti.
Investitii de peste 25 milioane euro. Domeniile Averesti. Din 1874.
Cu o traditie ce dateaza din anii 1874, Domeniile Averesti au intrat pe piata de larg consum in anul 2010, in urma investitiilor de modernizare si extindere ale actualului proprietar, Constantin Dulute.
Potrivit companiei, replantarile si modernizarea vinificatiei de la Averesti au insemnat investitii de peste 25 milioane de euro. La cele 650 ha detinute, in 2020, omul de afaceri Constantin Dulute a mai adaugat inca 150 ha cumparate cu peste 2 milioane de euro de la fostul combinat de vinificatie de la Husi, ajungand astfel la o suprafata de 800 de ha si o capacitate de productie de peste 10 milioane de litri de vin.
Domeniile Averesti detin cea mai intinsa suprafata din tara cultivata cu Busuioaca de Bohotin (150 ha) si cu celebrul soi de struguri romanesc: Zghihara de Husi.
Vinurile produse de Domeniile Averesti sunt an de an medaliate la concursurile interne si internationale. Daca Busuioaca de Averesti, doar in 2021 a obtinut peste 12 medalii, printre care se numara medaliile de aur de la Concours Mondial de Bruxelles, Berliner Wine Trophy, International Rose Championship, Mundus Vini. In Romania ocupa locul 1 printre rose-urile aromate, nedetronat de 3 ani la Concursul National de Rose-uri, Zghihara impreuna cu Feteasca Neagra produse la Domeniile Averesti au fost considerate in 2021, la Londra, la Decanter, vinuri de 90 de puncte (din 100 posibile).
Mai mult in Business, Management