Discovery si Huawei lanseaza serialul documentar ,,Being Digi-Sapiens’’, care exploreaza relatia schimbatoare dintre oameni si tehnologie
Luni, 08 Iulie 2024

Casa inteligenta din Bonn, Germania

Being Digi Sapiens, Episodul 1, aici 
https://www.youtube.com/watch?v=fY-BMMmEgBQ&t=15s.

Realizat cu sprijinul Huawei care prezinta o gama larga de inovatii digitale, serialul o are in centrul atentiei pe inventatoarea, roboticiana si YouTuber-ul suedez Simone Giertz, in timp ce calatoreste prin Europa pentru a vedea cum tehnologia  transforma viata de zi cu zi.

AdPlayers. info

Warner Bros. Discovery a lansat primul episod din serialul documentar in trei parti Being Digi-Sapiens.

Serialul o are in centrul atentiei pe inventatoarea, roboticiana si YouTuber-ul suedez Simone Giertz, in timp ce calatoreste prin Europa pentru a vedea cum tehnologia  transforma viata de zi cu zi. Serialul a fost realizat cu sprijinul Huawei si prezinta o gama larga de inovatii digitale, ajungand mult dincolo de propriile produse ale companiei.

Primul episod, numit Connecting with Ourselves (Conectandu-ne cu noi insine) exploreaza impactul tehnologiei digitale asupra caselor, sanatatii si spitalelor.

Dupa ce a inceput cercetarea intr-o casa conectata la fibra optica din Bonn, care pretinde ca are una dintre ,,cele mai rapide conexiuni la internet din Germania", Simone se indreapta spre un laborator ultramodern de sport si sanatate pentru a vedea, la fata locului, cum sportivii profesionisti si amatorii beneficiaza de colectarea celor mai recente date. In cele din urma, Simone viziteaza Spitalul Santa Creu I Sant Pau din Barcelona pentru a primi un curs intensiv despre modul in care sunt folosite cele mai noi tehnologii pentru a ajuta pacientii, intr-un mod mai eficient.

Vikram Channa, vicepresedinte si director de continut si produse al Warner Bros. Discovery Greater China si South East Asia, a declarat: ,,Ideea de a deveni Digi-Sapiens reprezinta urmatorul pas in evolutia noastra, in care tehnologia digitala ne imbunatateste abilitatile naturale si ne extinde posibilitatile de realizare a lucrurilor. Documentarul isi propune sa inspire telespectatorii sa vada potentialul de a adopta tehnologia in mod chibzuit si creativ. Este vorba despre evidentierea modului in care tehnologia ne poate imbunatati viata, poate rezolva probleme din lumea reala si poate deschide noi oportunitati."

In urmatoarele doua episoade, Simone va strabate mai multe tari europene pentru a descoperi modul in care tehnologia ajuta oamenii  sa se conecteze cu comunitatile si mediul.

Casa demonstrativa Fiber-to-The-Room (FTTR) a Huawei din Bonn permite vizitatorilor sa experimenteze cum este viata intr-o lume in care retelele raspund cu viteza luminii in orice moment, indiferent de cantitatea de date transmise sau de locul in care indivizii se afla intr-o cladire. Simone profita de ocazie pentru a configura o serie de apeluri video cu ea insasi. 

 

Tehnologie portabila pentru sanatate si fitness, in Helsinki, Finlanda

Sportivii de elita se bazeaza foarte mult pe tehnologie pentru a-si masura cu precizie si a-si optimiza performantele. Rezultatele sunt pasi si rezistenta mai bune pentru alergatori, inot mai eficient si o greutate mai echilibrata pe ambele picioare in timpul schiatului. Dar nu numai sportivii de top pot beneficia de acest lucru. In laboratorul Huawei de ultima generatie din Helsinki, Simone descopera ca varsta ei biologica, conform datelor, este mai mica decat varsta ei in ani calendaristici.  De asemenea, ea incearca sa alerge la viteza maxima pe o banda de alergare pentru a afla capacitatea maxima a plamanilor sai.

Laboratorul de sport si sanatate al Huawei utilizeaza analiza inovatoare a datelor pentru a imbunatati performanta sportiva


Spitalul Sant Pau din Barcelona, Spania

Spitalul Sant Pau poate fi vechi, dar cu siguranta nu este invechit. Cele mai recente tehnologii implementate de spital ajuta la imbunatatirea tratamentului pentru pacienti. In timp ce Simone viziteaza Dimension Lab din Sant Pau pentru a descoperi aplicatiile VR in medicina, un medic ii inmaneaza o replica exacta a unei inimi umane, realizata la o imprimanta 3D. 

Din 2020, Huawei a fost principalul partener strategic al Sant Pau in materie de sisteme de stocare de ultima generatie. Huawei a oferit spitalului din Sant Pau o solutie de stocare all-flash care ofera personalului medical acces aproape instantaneu la datele pacientilor atunci cand este necesar. Solutia dispune de cele mai recente tehnologii de backup, recuperare si anti-ransomware, asigurand cele mai inalte niveluri de protectie a datelor pacientilor.

Simone Giertz, gazda seriei

Simone Giertz este o inventatoare suedeza devenita YouTuber, cunoscuta pentru crearea de roboti neobisnuiti si, mai recent, pentru lansarea propriei sale afaceri de design de produse, Yetch. Prin faima sa timpurie pe YouTube, umorul excentric, experimentele neinfricate si spiritul innovator, Simone distreaza si informeaza milioane de oameni. In Being Digi-Sapiens, aceasta exploreaza marile schimbari pe care le aduce tehnologia, pe masura ce ne apropiem de pragul unei noi ere digitale.

 

Simone Giertz, gazda seriei de documentare "Being Digi-Sapiens"

Being Digi-Sapiens si Huawei

Prin aceasta serie video, Huawei isi propune sa demonstreze valoarea pe care tehnologia o aduce vietii si cetatenilor europeni. Prin colaborarea cu Discovery, compania doreste sa indemne la un stil de viata mai inteligent, mai sanatos si mai durabil. Digitalizarea si inteligenta (a face lucrurile inteligente) sunt tendinte globale pivotale. Conectivitatea este fundamentul digitalizarii si acest lucru plaseaza Huawei in centrul inovatiilor care transforma lumea in bine.

Pentru a urmari documentarul, https://www.youtube.com/watch?v=fY-BMMmEgBQ&t=15s.

Mai mult in Media, Campanii, Digital,


PUBLICITATE: